Uw Univé-zorgverzekering opzeggen – Hoe moet dat?

​Wilt u uw zorgverzekering bij Univé beëindigen? Dan moet u dit vóór 1 januari aan Univé kenbaar maken. Dat kan op diverse manieren. Bijvoorbeeld via de Univé-winkel bij u in de buurt. Schriftelijk via de Opzegservice of per e-mail. Of telefonisch via de Klantenservice: 072 527 75 95 (lokaal tarief). De Klantenservice is op werkdagen tussen 8:00 en 18:00 uur bereikbaar. Vermeldt u in alle gevallen uw verzekerdenummer.
U heeft vervolgens tot en met 31 januari van het volgende jaar de tijd om u bij een andere zorgverzekeraar aan te melden, die u met terugwerkende kracht vanaf 1 januari verzekert.
In een paar situaties kunt u uw zorgverzekering in de loop van het jaar opzeggen. Bijvoorbeeld als u gaat wonen of werken in het buitenland of als Univé de polisvoorwaarden in uw nadeel wijzigt. Maar ook als een (mede-)verzekerde overlijdt. Of als een medeverzekerde zichzelf wil verzekeren omdat hij/zij 18 jaar wordt of vanwege een echtscheiding.
Verandert er iets aan uw werksituatie? Dan kunt u in sommige gevallen uw zorgverzekering opzeggen. De overheid heeft voor iedere situatie regels bepaald. Wat er mogelijk is, hangt dus af van uw situatie. Meer weten? Ook hiervoor kunt u telefonisch contact opnemen met onze Klantenservice: 072 527 75 95 (lokaal tarief).

Heeft u antwoord op uw vraag gekregen?
Ja
Nee

Bedankt voor uw feedback.