Kostbaarhedenverzekering

Uw sieraden, foto- en filmapparatuur en muziekinstrumenten verdienen een aparte kostbaarhedenverzekering op maat met wereldwijde dekking als aanvulling op uw inboedelverzekering.

Bereken uw premie

Uw kostbare spullen wereldwijd verzekerd

Wilt u uw kostbare eigendommen zoals sieraden en filmapparatuur wereldwijd verzekeren tegen schade, verlies en diefstal? Kies dan voor de kostbaarhedenverzekering van Univé. Let op: Alleen af te sluiten in combinatie met een Univé-inboedelverzekering en de originele nota's of taxatierapporten, opgemaakt door een erkende deskundige, mogen niet ouder zijn dan 3 jaar.

Kostbaarhedenverzekering

Uw kostbaarheden op maat verzekerd
Alleen af te sluiten in combinatie met een inboedelverzekering
Met een kostbaarhedenverzekering verzekert u uw waardevolle spullen zoals sieraden, laptops en muziekinstrumenten met een wereldwijde dekking tegen beschadiging, diefstal en verlies. De kostbaarhedenverzekering is maatwerk en daarom alleen af te sluiten in combinatie met een Univé-inboedelverzekering.
 • Gedekt tegen beschadiging, diefstal en verlies
 • Uw kostbaarheden overal ter wereld verzekerd
 • Een complete dekking tegen een scherpe premie

Welke verzekering past bij u? Doe de WoonCheck

Weten welke verzekeringen en diensten rondom wonen bij uw huidige situatie passen? Doe de online WoonCheck en u heeft binnen 3 minuten een helder overzicht. Het voorgestelde pakket is vrijblijvend en verplicht u tot niets.

Start de WoonCheck

Pakketkorting op uw kostbaarhedenverzekering

Wanneer u meerdere schadeverzekeringen bij Univé heeft krijgt u korting op uw gehele pakket. Pakketkorting noemen we dat. Voor bijna elke verzekering van Univé* krijgt u 1% korting op de totale premie. 

Voor de korting zelf hoeft u niets te doen. Sluit de kostbaarhedenverzekering af en Univé controleert of u meerdere Univé-verzekeringen heeft. Vervolgens verrekenen we direct uw korting. 

Meer over pakketkorting
 

 

Aantal verzekeringen Kortingspercentage
2 2%
3 3%
4 4%
5 5%
6 6%
7 7%
8 8%
9 9%
10 of meer 10%

 

Verzekeringskaart kostbaarhedenverzekering

Wat is wel en niet gedekt door de kostbaarhedenverzekering? 

Bekijk de Verzekeringskaart

Uw kostbare eigendommen wereldwijd op maat verzekerd

Sieraden, laptops en muziekinstrumenten hebben vaak een hoge waarde. Deze kostbaarheden verdienen daarom een aparte verzekering. Dit is altijd maatwerk. Daarom is de Kostbaarhedenverzekering een aparte verzekering, naast uw Inboedelverzekering.

De Kostbaarhedenverzekering biedt wereldwijde dekking tegen beschadiging van uw kostbare spullen, ongeacht de oorzaak. Ook geheel of gedeeltelijk verlies en diefstal zijn gedekt. Univé onderscheidt vijf categorieën: sieraden, foto- en filmapparatuur, gehoorapparaten, laptops en muziekinstrumenten.

Vaststellen van de waarde

Om de waarde vast te kunnen stellen, vragen wij om een recente aankoopbon of een taxatierapport. De hoogte van de premie hangt onder meer af van de verzekerde waarde. De waarde van uw kostbaarheden verandert in de loop van de tijd. Voor sommige kostbaarheden rekenen we een vaste afschrijving, voor andere vragen we u na verloop van tijd een nieuw taxatierapport.

U kunt de Kostbaarhedenverzekering afsluiten in combinatie met de Inboedel Basis, Inboedel All Risk en Inboedel All Risk met Buitenshuis dekking. Lees onze polisvoorwaarden of vraag het onze adviseurs.

Veelgestelde vragen over de kostbaarhedenverzekering

Wij helpen nu graag verder met relevante informatie voor uw situatie. Hieronder leest u de antwoorden op de vijf meest gestelde vragen over de kostbaarhedenverzekering.

Alle veelgestelde vragen

Blogs over de kostbaarhedenverzekering

6 tips om energie te besparen
Blog Wonen
6 tips om energie te besparen in het voorjaar

De afgelopen maanden hebben we door de kou massaal binnen gezeten. Gelukkig staat de lente weer voor de deur. Dit betekent dat de temperaturen weer gaan stijgen én dat de kachel vaak weer uit kan. Maar wist je dat je in de lente heel gemakkelijk energie kunt besparen? Check onze tips en bespaar op je energierekening.

Vervangen batterij rook- en koolmonoxidemelder
Blog Wonen
Zo voorkom je koolmonoxidevergiftiging

Een goed geplaatste koolmonoxidemelder kan je leven redden. Lees verder over wat koolmonoxide is en hoe je melders op de juiste manier plaatst.

Goed voorbereid de winter in!
Blog Wonen
Goed voorbereid de winter in!

Voorkom water- en stormschade en bekijk de tips van onze expert

Hulp bij schade aan uw waardevolle spullen

Hulp nodig bij schade aan uw kostbaarheden? Lees wat u kunt doen. Of meld uw schade bij Univé.

Wat kunt u het beste doen bij schade aan uw kostbare inboedel?

 • Neem maatregelen om de schade te beperken.
 • Maak zo mogelijk foto’s van de schade.
 • Meld uw schade zo spoedig mogelijk bij Univé.
 • Doe na een verlies of diefstal altijd aangifte.

 

Illustratie van helpdeskmedewerkers
Schade melden
 • Online
  24 uur per dag schade melden.
 • Telefonisch
  Bel Univé via 0592 348 999 .
  Openingstijden variëren per regio.
 • Persoonlijk
  Vind de Univé-winkel bij u in de buurt.

Klantenservice

0592 348 999

ma-vr: 08:30 - 21:00
za:       08:30 - 17:00

Vind een Univé-winkel

Kom gerust bij ons langs!

Bereken uw premie