Zelf groene stroom produceren

Zonder investering van uw asbest af, door op uw dak zonne-energie te laten produceren? Het kan met Univé.

Een duurzaam dak, zonder investering vooraf

Wilt u meer rendement halen uit uw locatie? Univé helpt u met Duurzame Zekerheid van leden, voor leden. Door zonnepanelen op uw daken te plaatsen en daarmee 100% duurzame energie op te wekken. Groene energie die andere leden in huis kunnen halen, voor een eerlijke prijs.

Maak een belafspraak

Ik meld mij vrijblijvend aan

Zo werkt het


1. Quickscan locatie 
We beoordelen vrijblijvend de haalbaarheid en verwachte energieopbrengst op uw locatie. In overleg met u dienen we de subsidieaanvraag in. 2. Voorbereiding 
Is de subsidie toegekend? Dan starten we na uw akkoord op ons voorstel met het voorbereiden van de werkzaamheden bij u op locatie. Voordat u akkoord geeft zit u nog nergens aan vast. Alles wordt in overleg met u ingepland.


3. Asbestdak vervangen 
Een gecertificeerd asbestsaneerder komt het oude asbestdak verwijderen. Uw nieuwe dak wordt direct geplaatst. 


4. Zonnepanelen plaatsen
De zonnepanelen worden op uw dak geplaatst. Alles wordt zorgvuldig en op een professionele manier aangesloten. Zo kunt u direct energie opwekken. 


5. Energie leveren 
U levert de energie direct aan Univé-leden bij u uit de buurt. Hier hoeft u niets voor te doen. Energieleverancier Greenchoice neemt alle zorgen uit handen.

6. Zonnige toekomst 
Na 15 jaar zijn de kosten van de zonnepanelen terugverdiend met zonne-energie. Vanaf dat moment profiteert u zelf van de opbrengst!

Asbestsanering

Heeft u asbest op uw dak en zoekt u naar een oplossing? Univé helpt u met Duurzame Zekerheid van leden, voor leden. Door uw asbest te saneren en de ruimte op uw dak te benutten voor het opwekken van zonne-energie. Met de opbrengsten bekostigen wij in eerste instantie de sanering. Daarna zijn die opbrengsten voor u. De opgewekte energie maken wij beschikbaar voor andere Univé-leden in uw regio.

Lees ons verhaal


In de praktijk

Erik Ensink is een agrariër en had een asbestprobleem. Dankzij Duurzame Zekerheid van Univé is het asbest van zijn dak verwijderd en liggen er inmiddels 700 zonnepanelen op het dak. Deze panelen wekken genoeg stroom op voor ongeveer 80 huishoudens. Andere Univé leden in de regio Groenlo kunnen deze deze groene stroom dan ook in huis halen.

 

  • Het bedrijf wordt meer waard doordat er geen asbest meer op zit
  • Een eerlijke prijs voor producenten en afnemers
  • Voldoende financiële middelen over om te investeren in het bedrijf

Veelgestelde vragen over Duurzame Zekerheid

Alle veelgestelde vragen

Waarom energie produceren met Univé?

Asbest saneren en energie produceren zonder eigen investering vooraf.

Uw bedrijf wordt duurzamer en is klaar voor de toekomst.

Direct energie leveren aan Univé-leden in uw eigen regio.

Wilt u ook energie produceren met Unive?  Ik meld mij vrijblijvend aan

Wilt u groene energie via Unive afnemen?  Lees meer over energie afnemen