Ga naar inhoud

Energie afnemen

Zonnestroom uit Nederland. Van boeren uit de regio, exclusief voor klanten van Univé. Voor een scherpe prijs, waarbij je ook bosgecompenseerd gas kunt afnemen.

Kies uw tarief

Groene stroom en bosgecompenseerd gas

Samen in één pakket of los af te nemen. Zo help je bij het duurzamer maken van jouw eigen regio. Dat is Energie van de boer.

Zorgeloos energie

100% zonnestroom van boeren uit jouw regio.

 • Vast contract tot september
 • Tarieven onder prijsplafond!
 • Exclusief voor klanten van Univé

Sluit direct af

Duurzaam Variabel

Zonnestroom van boeren uit de regio, exclusief voor klanten van Univé.

 • Variabel tarief
 • Makkelijk en altijd opzegbaar
 • Optioneel met bosgecompenseerd gas

Nu aanvragen

Waarom Energie van de boer?

Energie van de boer is écht energie van de boer. Hoe dit werkt? Wij vervangen asbestdaken van onze agrarische klanten door nieuwe daken met zonnepanelen. Hiermee wekken ‘onze’ boeren zonnestroom op. En die groene stroom kun jij als klant van Univé afnemen! 

Wij werken hiervoor samen met Greenchoice, een duurzame en klantvriendelijke energieleverancier uit Nederland. Zo weet je zeker dat je het hele jaar door beschikt over zonnestroom én bosgecompenseerd gas. Voor een scherpe prijs. En omdat wij een deel van de opbrengst investeren in nog meer zonnedaken, help je als klant ook nog zelf mee aan het verduurzamen van de regio.

Overstappen naar Energie van de boer gaat heel eenvoudig. Je sluit je contract af bij Greenchoice en zij regelen verder alles. Doe je ook mee met Energie van de boer? 

Ja, ik ben klant en doe mee!

Exclusief voor klanten van Univé

Energie van de boer is een exclusief aanbod voor klanten van Univé. Heb je een of meerdere verzekeringen bij Univé? Dan ben je klant en kun je meedoen aan Energie van de boer!

Bekijk alle verzekeringen

Onze partner: Greenchoice

Je krijgt een energiecontract bij Greenchoice, een zeer klantvriendelijke en duurzame energiemaatschappij uit Nederland. Samen bieden wij Energie van de boer: zonnestroom van agrarische Univé-klanten, aangevuld met andere Nederlandse zonnestroom. Voor een scherpe prijs en exclusief voor klanten van Univé.  

Een deel van de opbrengst gaat naar nieuwe zonnedaken bij jou in de buurt. Zo draag je samen met Univé en Greenchoice bij aan de verduurzaming van de regio. Helemaal in de filosofie van Univé: er zijn voor elkaar en elkaar helpen. 

Ik kies ook voor Energie van de boer!

Waar komt de groene stroom vandaan?

De stroom van Energie van de boer komt steeds vaker direct bij jou uit de buurt. De stroom wordt namelijk opgewekt via zonnepanelen op de daken van agrariërs en andere zakelijke Univé-klanten uit jouw eigen regio.

Deze zonnepanelen plaatsen we daar ter vervanging van oude asbestdaken. Dit is een probleem voor veel boeren, waar we nu samen een oplossing voor hebben bedacht.

Univé vervangt het oude dak en plaatst een nieuw dak met zonnepanelen. Bijna altijd zonder kosten voor de boer en met grote voordelen voor je eigen leefomgeving. Want van de opbrengsten wordt weer verder geïnvesteerd in het verduurzamen van de regio.

Kies je tarief

Wat is bosgecompenseerd gas?

Helaas kunnen we in Nederland nog steeds niet helemaal zonder gas. We gebruiken het om ons huis te verwarmen, een hete douche te nemen of om te koken. Bij het verbruiken van dat gas komt CO2-vrij, dat in te grote hoeveelheden schadelijk is voor het milieu.

Daarom biedt Energie van de boer naast duurzame stroom, ook bosgecompenseerd gas. Op basis van uw verbruik wordt de CO2-uitstoot door energieleverancier Greenchoice weer gecompenseerd. Door nieuwe bomen te planten, maar ook door bestaande bossen te beschermen.

Dat gebeurt in duurzame projecten over de hele wereld. Zo worden bossen in Nederland beschermd, maar bijvoorbeeld ook in Brazilië, Indonesië, Peru, Zimbabwe, Tanzania en Oeganda.

Kies uw tarief

100% groene stroom uit de regio

Opgewekt door agrarische Univé-klanten

Voor een scherpe prijs

Energie van de boer in 30 seconden

Energie voor een scherpe prijs

De prijzen van Energie van de boer zijn scherp. Je weet precies wat je betaalt en wat je krijgt. Goed om te weten: Univé heeft geen winstoogmerk. Daarom gaat een deel van de stroomprijs naar het verduurzamen van de daken van ‘onze’ boeren bij jou in de regio. Zo werken we samen aan een groener Nederland.

Nu aanvragen

Zo is jouw energieprijs opgebouwd

Overstappen? Zo geregeld!

In slechts een paar stappen naar Energie van de boer.

 • 1

  Online afsluiten

  Je ontvangt direct een bevestiging.

 • 2

  14 dagen bedenktijd

  Om zonder kosten te annuleren .

 • 3

  Opzeggen oude contract

  Dit regelt Greenchoice voor je.

 • 4

  Meterstanden doorgeven

  Zelf of via je slimme meter.

 • 5

  Alles geregeld!

  Je ontvangt Energie van de boer.

Veelgestelde vragen

Dat verschilt per dak en is onder andere afhankelijk van de oppervlakte. We gaan uit van gemiddeld 90 huishoudens per dak, maar dit kan oplopen tot meer dan 200 huishoudens. 

Ja, dat kan. Het gas van Greenchoice is bosgecompenseerd gas. Dat betekent dat de CO2-uitstoot van dit gas wordt gecompenseerd door het aanplanten en beschermen van bomen.

Univé begon in 1794 als een coöperatie van boeren die risico's wilden delen. Dat doen we nu nog steeds: risico's voorkomen, schade beperken en, als het nodig is, verzekeren. Daar past Energie van de boer heel goed bij. We helpen ‘onze’ boeren en hun omgeving namelijk door het gevaar van asbest weg te nemen. En door het plaatsen van zonnepanelen zorgen wij voor duurzame energie in de regio. En daar heeft iedereen wat aan. 

Ja, Energie van de boer is exclusief voor klanten van Univé. Je bent klant als je een of meerdere verzekeringen bij ons hebt.

Energie van de boer is een initiatief van Univé en Greenchoice. Samen zorgen wij ervoor dat ‘onze’ boeren u zonne-energie kunnen leveren. Het energiecontract gaat u aan met Greenchoice. Univé levert namelijk zelf geen energie.

Alle veelgestelde vragen