Ga naar inhoud

Is uw werknemer ziek?

Dan moet u het loon van uw zieke werknemer doorbetalen. En u moet aan de slag met verzuimbegeleiding en re-integratie. Met een verzuimverzekering verzekert u de loondoorbetaling. Neemt u hierbij een uitgebreide arbodienstverlening, dan wordt u veel verplichtingen rond verzuimbegeleiding en re-integratie uit handen genomen. Vraag vandaag nog een gratis oriëntatiegesprek aan.

Iedere werknemer kan ziek worden. Vaak is dat geen probleem. Maar als de ziekte langer duurt, kan dat flinke gevolgen hebben voor uw organisatie. Een goed verzuimbeleid is daarom onmisbaar.

Vertel mij meer

Voorkomen en beperken van ziekte bij uw werknemers

Iedere werknemer kan ziek worden. Daarom is een goed verzuimbeleid verplicht, en belangrijk. Hierin staat namelijk hoe uw bedrijf omgaat met ziekte van uw werknemers. En wat u doet u om ziekte te voorkomen.

Begeleiding van de zieke werknemer

U heeft natuurlijk het liefst dat uw zieke werknemer zo snel mogelijk weer aan het werk is. Hiervoor moet u een aantal verplichte stappen nemen. Die staan in de Wet verbetering poortwachter (Wvp). Maar verzuimbegeleiding is niet eenvoudig en u bent er flink wat tijd aan kwijt. Onze adviseurs vertellen u graag hoe u aan de verplichtingen kunt voldoen en wat er allemaal bij komt kijken.

Voorkomen dat werknemers ziek worden

Het beste is natuurlijk om ziekte te voorkomen. Dit doet u bijvoorbeeld met een Risico-Inventarisatie & Evaluatie (RI&E). Een RI&E laat zien waar de arbeidsrisico’s in uw bedrijf zitten. Zo kunt u op tijd bijsturen en voorkomen dat uw werknemers ziek worden.

Vertel mij meer

Meer weten over het voorkomen van ziekte bij uw personeel? 

De adviseurs van Univé brengen de risico’s voor uw onderneming graag in kaart. En wat u kunt doen om ziekte te voorkomen en beperken. Maak direct een afspraak voor een gratis oriëntatiegesprek.

Vertel mij meer