Actueel nieuws van Univé

Bijzondere bijstand voor gestrande Nederlandse reizigers

Bijzondere bijstand voor gestrande Nederlandse reizigers in het buitenland

De overheid en de reissector hebben hun krachten gebundeld om gestrande Nederlandse reizigers uit het buitenland terug te halen. Het betreft een speciale regeling voor reizigers die door de coronacrisis niet naar huis kunnen en niet kunnen terugvallen op een reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij. Rijksoverheid, reisbranche en verzekeraars maken hiervoor tot eind april 10 miljoen euro vrij.

Univé Noord-Holland stelt per 1 april Marieke Smit aan als voorzitter van de Raad van Bestuur
Marieke Smit nieuwe bestuursvoorzitter Coöperatie Univé Noord-Holland

Marieke Smit (52) is benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur van Coöperatie Univé Noord-Holland. Per 1 april volgt ze Margriet Tiemstra op en vormt ze samen met Annelies Goos de directie van Univé Noord-Holland.

Rieten dak
Stookalarm voor rietgedekte woningen

Een straffe oostenwind in combinatie met veel zonneschijn bepaalt al een aantal dagen het weerbeeld. Dit fraaie lenteweer brengt echter ook risico’s met zich mee. In deze tijd van het jaar drogen rieten daken snel uit door de combinatie van zon, wind en vorst. Het risico op een woningbrand is dan levensgroot.

Univé winkels tijdelijk gesloten van 16 maart tot en met 6 april.
Univé-winkels alleen digitaal en telefonisch bereikbaar

In verband met het coronavirus zijn al onze winkels voorlopig gesloten van 16 maart tot en met 6 april. Vanzelfsprekend kunt u ons bereiken via telefoon, e-mail en de Univé-app. Ook onze klantenservice staat voor u klaar, wij helpen u graag.

Miranda Hendriks verlaat Univé
Miranda Hendriks verlaat Univé

Miranda Hendriks, CFRO van Coöperatie Univé U.A. en Formulebestuurder, verlaat Univé na ruim drie jaar. Tijdens haar lidmaatschap van de Raad van Bestuur heeft Univé stappen gezet op het gebied van Finance, Risk en Compliance.

Mondkapjes en het coronavirus
Veelgestelde vragen over coronavirus

Sinds december 2019 is er een uitbraak van een nieuw coronavirus in China. De uitbraak begon in de stad Wuhan, provincie Hubei. Inmiddels is het virus ook in andere landen aangetroffen. Het virus verspreidt zich van mens tot mens en via de lucht. We kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft als u op vakantie bent of op vakantie gaat naar een land waar het coronavirus heerst. We hebben de informatie hierover voor u gebundeld en de antwoorden op de meeste gestelde vragen kunt u hieronder vinden.

Oudere nieuwsberichten

Februari 2020
26 februari 2020
Univé Noord-Holland sluit winkels in Spanbroek en Medemblik

Univé sluit per 1 juli 2020 twee van haar winkels. Het gaat om de winkels in Spanbroek en Medemblik. Univé ziet dat een deel van haar leden steeds vaker de voorkeur geeft aan contact via telefoon, app, e-mail en andere online kanalen. Als gevolg daarvan loopt het aantal bezoeken in sommige Univé-winkels terug. Daarom past Univé haar winkellandschap aan.

Januari 2020
28 januari 2020
Univé krijgt Gouden Oor Erkenning uitgereikt

Univé heeft dinsdag 28 januari de Gouden Oor Erkenning niveau 2 uitgereikt gekregen. Na de driejaarlijkse audit met tussentijds jaarlijkse reviews, uitgevoerd door de Stichting toetsing verzekeraars (Stv) om het luisterend vermogen van organisaties in contact met hun klanten te meten, werd de coöperatie voor het eerst het tweede erkenningsniveau toegekend.

21 januari 2020
Univé rijdt MONO

Univé heeft gisteren haar medewerkers opgeroepen zich te committeren aan ‘Rij MONO.’ In de strijd tegen verkeersslachtoffers op de Drentse wegen tekenden Ellen Peper, lid van de Raad van Bestuur bij Univé, en secretaris Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe Foppe Koen gisteren een convenant dat deelname aan het verkeer zonder gebruik of afleiding van mobiele telefonie als norm stelt voor de coöperatie.

13 januari 2020
Geen leeftijdsgrens voor autoverzekering bij Univé

Afgelopen weekend kwam in het nieuws dat veel autoverzekeraars een leeftijdsgrens hanteren voor de acceptatie van bestuurders boven de 70 jaar. Van zo’n leeftijdsgrens is geen sprake bij Univé. Senioren van 70 jaar en ouder komen gewoon in aanmerking voor een autoverzekering. Ze zijn daarbij niet in alle gevallen duurder uit dan leden in andere leeftijdscategorieën.

7 januari 2020
Bosbranden Australië

Door bosbranden geldt op dit moment de noodtoestand voor delen van Australië. Heeft u vragen over de dekking op uw reis- en annuleringsverzekering? De antwoorden op de meest gestelde vragen kunt u hieronder vinden.

December 2019
24 december 2019
Weinig inbraakpreventie rondom feestdagen

Nederlanders gaan relatief lichtzinnig om met inbraakpreventie. Dat laat onderzoek van Univé zien dat op haar verzoek is verricht door onderzoeksbureau Ipsos, om duidelijk te krijgen hoe consumenten denken over inbraakpreventie.