Actueel nieuws van Univé

Goed voorbereid op vakantie

Na twee coronajaren staan veel mensen te trappelen om weer op vakantie te gaan. De meeste coronamaatregelen zijn opgeheven en het buitenland lonkt. Toch zijn er ook dit jaar een aantal dingen om rekening mee te houden.

Lees hier de nieuwe editie van SAMEN!

Een huisje aan het strand, lekker weg met de camper, een evenement bezoeken... We kunnen er weer heerlijk op uit! In deze editie van SAMEN geven we je daarom zomerse tips en inspiratie. Lees over woningruilen met een gezin aan de andere kant van de wereld, of ontdek exotische bestemmingen in Nederland. Boer Bart vertelt hoe zijn boerderij energie levert aan de buurt en leer van Olympisch winnaar Kimberley Bos waarom skeleton zo'n bijzondere sport is. Dit en meer lees je in de online editie van SAMEN.

Vlnr: Wilco Wolfkamp, Sanne Roelofs en Robert de Ruiter namens Univé met de Shopping Award publieksprijs 2022.
Univé wint Shopping Awards publieksprijs 2022

Univé is dinsdag 7 juni tot winnaar uitgeroepen tijdens het Shopping Awards Gala 2022, dat dit jaar voor de 20ste keer werd gehouden. De coöperatie ontving tijdens de jubileumeditie van het event de Shopping Awards publieksprijs voor beste webwinkel in de categorie Verzekeringen, waarvoor ook FBTO en In3 zich als kanshebber genomineerd wisten.

Bijna een kwart van de slachtoffers doet niets na een cyberincident.
Kwart slachtoffers online fraude laat cyberincident onvermeld

Wat doe je wanneer je slachtoffer wordt van cybercriminaliteit? Bijna een kwart van de slachtoffers doet niets. Dat blijkt uit onderzoek dat MarketResponse in opdracht van Univé uitvoerde.

Univé zag coöperatie in 2021 met 100.000 leden groeien
Univé zag coöperatie in 2021 met 100.000 leden groeien

Het resultaat van Univé over 2021 is positief beïnvloed door een technisch resultaat van €35 miljoen. Het overall resultaat van Univé Groep is hoger dan 2020 door zeer goede beleggingsresultaten, zoals blijkt uit het jaarverslag. In een jaar waarin COVID-19 opnieuw een rol speelde, liet Univé haar leden profiteren van de coöperatieve voordelen die het als ledenorganisatie zonder winstoogmerk biedt

In één op drie gezinnen is cyberveiligheid geen gespreksthema in de opvoeding.
1 op 3 ouders besteedt geen aandacht aan online veiligheid in opvoeding

Op maandag 28 maart is de Week van het Geld van start gegaan. Het initiatief, jaarlijks gericht op het voorbereiden van kinderen op financiële redzaamheid in de toekomst, staat dit jaar in het teken van de digitale wereld waarin kinderen opgroeien.

Oudere nieuwsberichten

Maart 2022
28 maart 2022
Risicobewuste Nederlander overschat eigen online veiligheid

Nederlanders schatten het risico om slachtoffer te worden van cybercriminaliteit hoog in. Dat blijkt uit onderzoek van MarketResponse in opdracht van Univé. Geconfronteerd met verschillende vormen van calamiteit, is te maken krijgen met cybercriminelen volgens 32% van de respondenten de meest reële dreiging. Een scenario dat voor nog eens 18% als op één na grootste risico wordt beoordeeld.

16 maart 2022
Univé introduceert Cyber Fit Service

Univé biedt zakelijke klanten 1 jaar lang gratis Cyber Fit Service bij alle zakelijke verzekeringen. Hiermee gaat de coöperatie een stap verder om haar zakelijke leden te helpen zich te beschermen tegen cybercrime. Met het trainingsprogramma leren zzp’ers en mkb’ers hoe ze de online veiligheid van hun bedrijf kunnen verbeteren.

11 maart 2022
Univé Official Partner van Feyenoord

Univé is Official Partnervan Feyenoord. Met de sponsorovereenkomst van minimaal 2,5 jaar verbindt de coöperatie zich aan de Rotterdamse club. Als Supporter van Sport slaat Univé de handen ineen met Feyenoord om sport voor iedereen in de samenleving toegankelijk te maken en mensen te stimuleren om te bewegen.

Februari 2022
24 februari 2022
Informatie omtrent situatie en risico's Oekraïne

Op 22 februari 2022 zijn Russische troepen Oekraïne binnengevallen. In Oekraïne is de staat van beleg afgekondigd, een situatie die grote onzekerheden met zich meebrengt. Lees hier meer over reis- en cyberrisico’s in Oekraïne.

20 februari 2022
G-sporters trappen partnership Univé en Special Olympics af

Univé is partner van de Special Olympics Nationale Spelen. Komende zomer is Twente het toneel van het grootste multi-sportevenement van Nederland, dat onderdeel uitmaakt van een wereldwijde beweging in 170 landen. Van 10 t/m 12 juni nemen tientallen sporters met een verstandelijke beperking deel aan 25 sporttoernooien die door en verspreid over de veertien Twentse gemeenten worden georganiseerd.

10 februari 2022
Univé gaat studenten helpen bij beperken en aflossen studieschuld

Univé gaat studenten met een lening helpen bij het beheersbaar houden en aflossen van hun studieschuld. Met Toekomstgericht Studeren kunnen studenten vanaf 7 februari hun leengedrag op de website van de coöperatie in kaart brengen. Om vervolgens vast te stellen welke mogelijkheden en beperkingen hun schuldprognose in de toekomst met zich meebrengt.