Actueel nieuws van Univé

Univé voorziet meer schoorsteenbranden

Univé voorziet meer schoorsteenbranden door groeiende populariteit houtkachels dit najaar

Dalende temperaturen en stijgende energieprijzen brengen steeds meer Nederlanders aan het stoken van hout. Diverse media meldden gisteren dat de haard of houtkachel in toenemende mate wordt gezien als goedkoop alternatief om de energierekening te drukken. Volgens Univé groeit daarmee ook de kans dat de brandweer de komende maanden aanzienlijk vaker zal moeten uitrukken voor een schoorsteenbrand.

kinderen eten marshmallow
De nieuwe editie van SAMEN staat online

Indian summer, voor velen de favoriete tijd van het jaar. Die schemerperiode van lekker buiten zijn, maar toch al een frisse neus kunnen halen. De mooiste zonsondergangen die de wereld oranje kleuren, en avonden met vuurkorven en dekentjes. In deze uitgave van ons ledenmagazine SAMEN gaat het dan ook om alles wat met die Indian summer te maken heeft.

Duurzame zekerheid asbestvrij
Univé, Rabobank en Greenchoice vervangen asbestdaken voor zonnedaken

“Een unieke samenwerking”, zo noemen Univé, Rabobank en Greenchoice de ambitieuze plannen om gezamenlijk een grote stap te maken op het gebied van duurzaamheid. Het doel: schadelijke asbestdaken bij boerenbedrijven saneren en vervangen voor daken met zonnepanelen. Univéleden nemen de groene stroom van deze daken af voor een eerlijke prijs, waarvan een deel weer wordt ingezet voor nieuwe zonnedaken. Zo wordt verdere verduurzaming gestimuleerd.

Univé official partner van Roda JC
Univé official partner van Roda JC

Univé is official partner van Roda JC geworden. Met een sponsorovereenkomst van drie jaar verbindt de coöperatie zich aan de voetbalclub in Kerkrade. Op dinsdag 3 augustus werd de samenwerkingsovereenkomst tussen beide partijen getekend. Univé en Roda JC bouwen samen aan een sportieve toekomst om sport en beweging voor iedereen toegankelijk maken. Niet voor niets is Univé supporter van sport.

Jan Warrink van Only Friends neemt de cheque ter waarde van 500 euro in ontvangst van Univé-adviseur Jos Foederer.
Univé doneert waardecheque aan Voedselbank Eindhoven en sportclub Only Friends Eindhoven

Univé Eindhoven heeft cheques ter waarde van €500 uitgereikt aan twee goede doelen in Eindhoven. Het gebaar maakt deel uit van de goede doelenactie die de lokale winkel organiseerde in het kader van de opening van het nieuwe pand in de Vrijstraat afgelopen maand.

Univé wil met nieuwe tv-commercial mentaliteit van het merk laten voelen
Univé wil met nieuwe tv-commercial mentaliteit van het merk laten voelen

Univé heeft maandag 19 juli een nieuwe tv-commercial gelanceerd. Met de reclamespot, die naast tv ook op diverse online platforms wordt vertoond, start de coöperatie een merkcampagne waarmee het ‘de mentaliteit van het merk’ wil laten zien en voelen.

Oudere nieuwsberichten

Juli 2021
14 juli 2021
Minder meldingen koolstofmonoxide-vergiftiging, ondanks onderschatting risico

In Nederland werden in 2020 bijna 1800 meldingen gedaan van een koolmonoxideongeval. Dat blijkt uit onderzoek van Univé in samenwerking met Alarmeringen.nl. Hoewel het aantal huishoudens waar het giftige gas voor problemen zorgde lager lag dan in de twee jaren ervoor, waren de regionale verschillen aanzienlijk.

Juni 2021
30 juni 2021
Brabanders en Limburgers claimen meeste waterschade

Brabanders en Limburgers lijken in 2020 de meeste waterschade te hebben ondervonden. Dat concludeert Univé op basis van eigen cijfers over binnengekomen schademeldingen in het afgelopen jaar. Het droogst hield men het in Friesland en Zeeland, waar het claimpercentage ten opzichte van de zuiderlingen de helft lager lag. Gekeken naar de relatie tussen claims van de bewoners en het bouwjaar van hun woning, laten de meldingen zien dat een nieuwere woning niet per definitie minder schadezorgen geven.

25 juni 2021
Beleggingen nog duurzamer

Univé beheert de premies van haar verzekerden. Een deel van dit geld beleggen we om naar de toekomst toe schades te kunnen betalen en bestand te zijn tegen grote incidenten. Dit beleggen doen we zorgvuldig en transparant. En in 2020 nog duurzamer dan daarvoor.

10 juni 2021
Univé en Hello 24/7 gaan 45-plussers helpen bij zorg thuiswonende ouders

Univé en Hello 24/7 gaan 45-plussers helpen met het zorg dragen voor hun thuiswonende ouders. De samenwerking richt zich allereerst op families in Noord-Brabant. Met meer ouderen die langer zelfstandig blijven wonen, nemen hun kinderen steeds vaker zorgtaken op zich om hun zelfstandig wonende vader en/of moeder thuis te ondersteunen. Iets dat in de dagelijkse praktijk door onder andere werk, kinderen en afstand voor velen een uitdaging is.

9 juni 2021
Sunny vibes, Tess Wester en meer!

Zon, zomer… we zijn er zo aan toe. Laten we het begin van deze zomer daarom extra uitbundig vieren met lekker eten en drinken in een klein of misschien zelfs wel groter gezelschap. Dit en meer leest u in deze editie van het online magazine SAMEN.

7 juni 2021
Univé opent nieuwe winkel in centrum Eindhoven

Univé opent een nieuwe winkel in Eindhoven. Vanaf maandag 7 juni ontvangt de coöperatie klanten op locatie in de binnenstad, aan de Vrijstraat 8. Volgens Dorik Hansen, regiomanager Univé Eindhoven, is de winkel meer dan een ontmoetingsplek om verzekeringsadvies te krijgen: ‘Onze nieuwe winkel in het stadshart zal daarom ook het fysieke vertrekpunt zijn van allerlei activiteiten die daaraan bijdragen.’