Actueel nieuws van Univé

Etienne de Cooker ontvangt de Gouden Oor Erkenning niveau 2 van Ron van Kesteren

Univé krijgt Gouden Oor Erkenning uitgereikt

Univé heeft dinsdag 28 januari de Gouden Oor Erkenning niveau 2 uitgereikt gekregen. Na de driejaarlijkse audit met tussentijds jaarlijkse reviews, uitgevoerd door de Stichting toetsing verzekeraars (Stv) om het luisterend vermogen van organisaties in contact met hun klanten te meten, werd de coöperatie voor het eerst het tweede erkenningsniveau toegekend.

Beschermende mondkapjes tegen het coronavirus
Veel gestelde vragen over coronavirus

Sinds december 2019 is er een uitbraak van een nieuw coronavirus in China. De uitbraak begon in de stad Wuhan, provincie Hubei. Inmiddels is het virus ook in andere landen aangetroffen. Het virus verspreidt zich van mens tot mens en via de lucht. We kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft als u op vakantie bent of op vakantie gaat naar een land waar het coronavirus heerst. De antwoorden op de meeste gestelde vragen kunt u hieronder vinden.

Ellen Peper van Univé en Foppe Koen van het Verkeers- en Vervoerberaad Drenthe
Univé rijdt MONO

Univé heeft gisteren haar medewerkers opgeroepen zich te committeren aan ‘Rij MONO.’ In de strijd tegen verkeersslachtoffers op de Drentse wegen tekenden Ellen Peper, lid van de Raad van Bestuur bij Univé, en secretaris Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe Foppe Koen gisteren een convenant dat deelname aan het verkeer zonder gebruik of afleiding van mobiele telefonie als norm stelt voor de coöperatie.

Senioren van 70 jaar en ouder komen gewoon in aanmerking voor een autoverzekering bij Univé.
Geen leeftijdsgrens voor autoverzekering bij Univé

Afgelopen weekend kwam in het nieuws dat veel autoverzekeraars een leeftijdsgrens hanteren voor de acceptatie van bestuurders boven de 70 jaar. Van zo’n leeftijdsgrens is geen sprake bij Univé. Senioren van 70 jaar en ouder komen gewoon in aanmerking voor een autoverzekering. Ze zijn daarbij niet in alle gevallen duurder uit dan leden in andere leeftijdscategorieën.

Bosbranden Australië
Bosbranden Australië

Door bosbranden geldt op dit moment de noodtoestand voor delen van Australië. Heeft u vragen over de dekking op uw reis- en annuleringsverzekering? De antwoorden op de meest gestelde vragen kunt u hieronder vinden.

Inbreker loopt door donkere straat
Weinig inbraakpreventie rondom feestdagen

Nederlanders gaan relatief lichtzinnig om met inbraakpreventie. Dat laat onderzoek van Univé zien dat op haar verzoek is verricht door onderzoeksbureau Ipsos, om duidelijk te krijgen hoe consumenten denken over inbraakpreventie.

Oudere nieuwsberichten

December 2019
23 december 2019
Faillissement Peter Langhout Reizen

Op 18 december werd bekend dat reisorganisatie Peter Langhout Reizen in financiële problemen verkeert. Reizen geboekt bij Peter Langhout Reizen worden niet meer uitgevoerd. Bent u of gaat u binnenkort op vakantie met Peter Langhout Reizen? De antwoorden op de meest gestelde vragen kunt u hier vinden.

19 december 2019
De wintereditie van SAMEN, lees hem nu!

Wat is onlosmakelijk verbonden met de winter? IJs natuurlijk! En bij ijs denken we aan shorttrackkoning Sjinkie Knegt. We bezochten hem thuis en spraken over het ongeluk met de houtkachel, zijn comeback op het ijs, lekker eten (want ook dat hoort bij de winter) en Sjinkies andere hobby – naast shorttrack – autocross.

18 december 2019
NV Univé Zorg verwelkomt miljoenste klant

Meer dan 1 miljoen klanten hebben een zorgverzekering bij NV Univé Zorg. Met haar keuze voor Univé Zorg Select sloot een gezin uit Haaksbergen onlangs de miljoenste zorgpolis af bij de coöperatie.

18 december 2019
Negentig senioren in Assen genieten van Univé Kerstdiner

Dinsdagavond 17 december genoten negentig senioren uit Assen van een uitgebreid vier gangen kerstdiner bij Univé. De Raad van Bestuur en het Managementteam van Univé hebben gezamenlijk de verschillende gangen verzorgd en uitgeserveerd.

17 december 2019
Tandartskosten jongeren ondanks tariefsverlaging toegenomen

Hoewel de tarieven van veel tandartsbehandelingen tussen 2013 en 2017 daalden, stegen de uitgaven voor kinderen en jongeren (tot en met 19 jaar) met gemiddeld 18 procent, tot € 103 per persoon per jaar. Dit blijkt uit een analyse van Vektis-data door verzekeraar Univé.

11 december 2019
Robert de Ruiter benoemd als Commercieel Directeur Univé Formule

De Raad van Bestuur van Coöperatie Univé heeft Robert de Ruiter benoemd als Commercieel Directeur. Met ingang van 1 januari aanstaande wordt Robert verantwoordelijk voor het vergroten van de commerciële slagkracht van de totale Univé Formule. In deze rol gaat hij de afdeling Commercie aansturen.