Cyberhulp

Als coöperatie vinden we het belangrijk dat u met een veilig en zeker gevoel online bent. Daarom hebben wij onze schadeverzekeringen standaard uitgebreid met Cyberhulp.

Meer over cyberhulp

Wat is phishing nou eigenlijk?

Phishing is een containerbegrip voor alle elektronische criminele fraude waarbij men probeert persoonlijke identificeerbare informatie te achterhalen. Denk hierbij aan namen, wachtwoorden, creditcardgegevens en pincodes.

Een vreemd berichtje ontvangen?

Stel: u krijgt een sms of e-mail met de vraag ergens in te
loggen, omdat u zogenaamd een melding van bijvoorbeeld uw bank heeft. De cybertip van Univé: dit ziet er uit als een veelvoorkomende manier van phishing. Klik niet op de link maar ga direct naar de website waar het bericht vandaan lijkt te komen, log daar in en bekijk uw meldingen.

Meer over phishing

Hoe u cybercrime kunt herkennen

Controleer het bericht op spelfouten

Controleer op omleidingen

Google het verdachte (e-mail)adres, bericht of nummer

Wachtwoorden: maak het hackers niet te makkelijk

Laat de deur niet openstaan.
Datalekken komen vaker voor dan u denkt, en wanneer u één wachtwoord gebruikt zijn in één keer al uw accounts blootgesteld. Gebruik daarnaast voor verschillende services / accounts ook verschillende wachtwoorden.

Tips om cybercrime te voorkomen

Bij cybercriminaliteit denkt u vaak aan hightech spionage of ingewikkelde inbraken in computersystemen. Hoewel dit uiteraard mogelijk is, gaat het in veel gevallen van cybercriminaliteit om inbraak door gebruik te maken van kleine kwetsbaarheden. Onderstaand een aantal tips om u zo veilig mogelijk online te begeven.

  • Voer systeemupdates automatisch door
  • Gebruik sterke wachtwoorden
  • Installeer antivirussoftware
  • Gebruik een firewall

Meer tips om cybercrime te voorkomen?

De Univé basisregels

Veelgestelde vragen

Meer veelgestelde vragen

Meer Cyberhulp van Univé

Blog Vrije-tijd
Zo herken je een onbetrouwbare webshop: 3 tips

De kans dat je tijdens het online shoppen een nepwebwinkel tegenkomt, is best groot. Maar liefst 1 op de 5 Nederlandse webwinkels is onbetrouwbaar. Shop voorzichtig en zorg dat je niet wordt opgelicht met deze tips.

boer in de stal met een tablet
Blog Ondernemen
Wat als cybercriminelen je melkrobot saboteren?

Bij cybercriminaliteit denken mensen vaak aan hightech spionage of ingewikkelde inbraken in computersystemen. Maar in veel gevallen van cybercriminaliteit gaat het om inbraak door gebruik te maken van kleine kwetsbaarheden. Dat kan ook in de agrarische sector gebeuren.

Blog Wonen
Op zoek naar een woning? Pas op voor internetcriminelen!

Dat de woningmarkt al tijden oververhit is, weten we allemaal. Ook internetcriminelen weten dat veel mensen wanhopig op zoek zijn naar een woning. Zij maken hier misbruik van door online nephuurwoningen aan te bieden en de inschrijfbetalingen te innen zonder tegenprestatie.