coulanceregeling

Coulance voor ondernemers

We staan voor u klaar. Ook tijdens de coronacrisis. We stellen alles in het werk om u als ondernemer ook in deze tijden zo goed mogelijk van dienst te zijn. Zoals u ook heeft kunnen lezen in het artikel van De Ondernemer. Heeft u het artikel nog niet gelezen? Bekijk dan hier het artikel

Coulance past bij Univé

 • Zekerheid bieden aan ondernemers. Ook tijdens en na het coronavirus.
"We willen graag extra zekerheid bieden aan onze zakelijke klanten. Zeker in deze moeilijke tijd," aldus Henk de Zwaan, propositiemanager bij Univé. Zodra de coronacrisis zijn intrede in Nederland deed, kwam Univé in actie met maatregelen om ondernemers verder te helpen. "Toen vanuit de overheid duidelijk werd dat de crisis langere tijd zal duren, wisten we dat we er extra voor onze klanten moeten zijn." Dus kwamen er vanuit de verzekeraar versoepeling en coulanceregelingen voor ondernemers die geraakt worden door de crisis. Samen staan we sterk, samen kunnen we dit aan.

De coulanceregelingen voor onze klanten

 • Univé helpt de horeca door de verzekeringen tijdelijk te verruimen met dekking voor bezorgen. Dit geldt ook voor slagers, bakkers, bloemisten en soortgelijke bedrijven in de detailhandel.
 • Univé helpt autoschadeherstellers door af te zien van de korting die normaal wordt gegeven.
 • Vrijwilligerswerk is verzekerd  voor klanten met een Univé-arbeidsongeschiktheidsverzekering.
 • Klanten met een Univé-arbeidsongeschiktheidsverzekering kunnen in deze tijd gebruikmaken van een gratis sparringsessie:

  • Twee uur lang sparren met een ondernemer van OndernemenPlus die goede en slechte tijden heeft meegemaakt. Bijvoorbeeld over de impact van corona op uw bedrijf, uzelf en uw omgeving. En om te verkennen hoe u na het coronavirus weer op kunt starten. 
 • Univé helpt sportschoolhouders die buitenlessen organiseren. Mits de richtlijnen van het RIVM in acht worden genomen, wordt dit verzekerd met de Univé-bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. 
 • Veel ondernemers gaan tijdelijk voor online verkoop, maar daar komt wel wat bij kijken. Univé helpt u bij het online verkopen van uw producten of diensten, door het beschikbaar stellen van een gratis online bestel- en betaalmodule.

Wilt u meer informatie over onze coulanceregelingen? Of over onze zakelijke verzekeringen? Maak een afspraak zodat we u goed van dienst kunnen zijn. 

Afbeelding

Op coulance door onzekere tijden heen

Wouter Tijhuis, van ASN Autoschade Lammertink Rijssen, vertelt dat het autoschadebedrijf een omzetverlies van 20 procent heeft als gevolg van de coronacrisis. ,,Na de eerste twee maanden van dit jaar leek het erop dat we een topjaar zouden draaien. Totdat de crisis begon en veel auto’s van de weg verdwenen. De boel stortte gelijk in. Het is daarom fijn dat Univé ervoor zorgt dat we ons over de omzet minder zorgen hoeven te maken."
Afbeelding

Onze klantenservice

Bereik ons via het digitale kanaal of telefoon
 • Stel gerust uw vraag
 • Onze klantenservice is iedere werkdag van 08:30 - 17:30 bereikbaar
De gezondheid van u en van onze medewerkers staat voorop. Daarom hebben we onze winkels tot 2 juni tijdelijk gesloten. We kunnen ons goed voorstellen dat u, juist nu, vragen heeft. Misschien over uw verzekeringen of over onze coulanceregelingen. Over uw bedrijf en de toekomst daarvan. U kunt dan ook op Univé rekenen. We zijn er voor u. Met elkaar, voor elkaar.

Veelgestelde vragen

Er komen veel vragen binnen bij onze klantenservice. Natuurlijk proberen we iedereen zo goed mogelijk te helpen. Om u nog beter van dienst te zijn hebben we de veelvoorkomende vragen verzameld.

Coronavirus en uw onderneming

De maatregelen van de overheid treffen ondernemers hard. Wat betekent deze situatie voor uw onderneming? Wat is wel gedekt? En wat niet?  

Veelgestelde vragen over uw bedrijf

Coronavirus en uw recht

De overheid neemt noodzakelijke maatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Wat betekent dit voor u? En voor uw rechtspositie? 

Veelgestelde vragen over uw recht

Over Univé

Univé is meer dan een verzekeraar voor ondernemers. Al vanaf onze oorsprong zijn we gericht op de zakelijke markt. En niet alleen door te verzekeren, maar juist ook door ondernemers te helpen met hun dagelijkse werk. Ons doel? U veilig en onbezorgd laten doen wat u het beste kunt: ondernemen. Of u nu starter bent of twintig mensen in dienst heeft. Wij zijn er voor u. Dichtbij en met persoonlijk advies. 

Maak een afspraak of doe de ondernemersscan

Blogs over ondernemen

Coronatips veilige werkplek bouw en techniek
Blog Ondernemen
Coronatips voor 1,5 meter afstand in bouw en techniek

Hoe creëer je een veilige werkplek wanneer je bij een klant werkt of op de bouwplaats? Een aantal handige tips.

Ondernemen van start tot pensioen
Blog Ondernemen
Ondernemen: van start tot pensioen in 10 stappen

Tips en advies voor elke fase die je als ondernemer meemaakt. Van de start van je bedrijf tot aan de dag dat je met pensioen gaat.

Pensioen voor ondernemers
Blog Ondernemen
Met pensioen als ondernemer: dit zijn de opties

Nu hard werken, zodat je later geniet van een onbezorgde oude dag. Lees hier hoe je als ondernemer je pensioen tot in de puntjes regelt.