coulanceregeling

Coulance voor ondernemers

We staan voor u klaar. Ook tijdens de coronacrisis. We stellen alles in het werk om u als ondernemer ook in deze tijden zo goed mogelijk van dienst te zijn. 

Coulance past bij Univé

 • Zekerheid bieden aan ondernemers. Ook tijdens en na het coronavirus.
"We willen graag extra zekerheid bieden aan onze zakelijke klanten. Zeker in deze moeilijke tijd," aldus Henk de Zwaan, propositiemanager bij Univé. Zodra de coronacrisis zijn intrede in Nederland deed, kwam Univé in actie met maatregelen om ondernemers verder te helpen. "Toen vanuit de overheid duidelijk werd dat de crisis langere tijd zal duren, wisten we dat we er extra voor onze klanten moeten zijn." Dus kwamen er vanuit de verzekeraar versoepeling en coulanceregelingen voor ondernemers die geraakt worden door de crisis. Samen staan we sterk, samen kunnen we dit aan.

De coulanceregelingen voor onze klanten

De coulanceregelingen zijn verlengd tot 1 april 2022

 • Univé helpt de horeca door de verzekeringen tijdelijk te verruimen met dekking voor bezorgen en afhalen. Dit geldt ook voor slagers, bakkers, bloemisten en soortgelijke bedrijven in de detailhandel.
 • Vrijwilligerswerk is verzekerd  voor klanten met een Univé-arbeidsongeschiktheidsverzekering.
 • Klanten met een Univé-arbeidsongeschiktheidsverzekering kunnen in deze tijd gebruikmaken van een gratis sparringsessie:

  • Twee uur lang sparren met een ondernemer van OndernemenPlus die goede en slechte tijden heeft meegemaakt. Bijvoorbeeld over de impact van corona op uw bedrijf, uzelf en uw omgeving. En om te verkennen hoe u na het coronavirus weer op kunt starten. 
 • Univé helpt sportschoolhouders die buitenlessen organiseren. Mits de richtlijnen van het RIVM in acht worden genomen, wordt dit verzekerd met de Univé-bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. 

Wilt u meer informatie over onze coulanceregelingen? Of over onze zakelijke verzekeringen? Maak een afspraak zodat we u goed van dienst kunnen zijn. 

Op coulance door onzekere tijden heen

Wouter Tijhuis, van ASN Autoschade Lammertink Rijssen, vertelt dat het autoschadebedrijf een omzetverlies van 20 procent heeft als gevolg van de coronacrisis. ,,Na de eerste twee maanden van dit jaar leek het erop dat we een topjaar zouden draaien. Totdat de crisis begon en veel auto’s van de weg verdwenen. De boel stortte gelijk in. Het is daarom fijn dat Univé ervoor zorgt dat we ons over de omzet minder zorgen hoeven te maken."

Onze klantenservice

Bereik ons via het digitale kanaal of telefoon
 • Stel gerust uw vraag
 • Onze klantenservice is iedere werkdag van 08:30 - 17:30 bereikbaar
De gezondheid van u en van onze medewerkers staat voorop. Daarom hebben we onze winkels tot 2 juni tijdelijk gesloten. We kunnen ons goed voorstellen dat u, juist nu, vragen heeft. Misschien over uw verzekeringen of over onze coulanceregelingen. Over uw bedrijf en de toekomst daarvan. U kunt dan ook op Univé rekenen. We zijn er voor u. Met elkaar, voor elkaar.

Veelgestelde vragen

Er komen veel vragen binnen bij onze klantenservice. Natuurlijk proberen we iedereen zo goed mogelijk te helpen. Om u nog beter van dienst te zijn hebben we de veelvoorkomende vragen verzameld.

Coronavirus en uw onderneming

De maatregelen van de overheid treffen ondernemers hard. Wat betekent deze situatie voor uw onderneming? Wat is wel gedekt? En wat niet?  

Veelgestelde vragen over uw bedrijf

Coronavirus en uw recht

De overheid neemt noodzakelijke maatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Wat betekent dit voor u? En voor uw rechtspositie? 

Veelgestelde vragen over uw recht

Geldfit Zakelijk

Krijg inzicht in hoe uw bedrijf ervoor staat en wie u kan helpen bij geldzorgen

Dalende inkomsten, wegvallende opdrachten of oplopende schulden? Lijdt uw bedrijf onder de coronacrisis? Dan bent u niet alleen. Te lang worstelen met geldzorgen is niet goed voor u en uw bedrijf. Want problemen kunnen al snel groter worden. Dus ook al vindt u het misschien lastig, kom vooral in actie. Blijf er niet alleen mee rondlopen!

Hoe Geldfit Zakelijk u kan helpen

Als je het overzicht even kwijt bent of niet weet welke keuzes je moet maken, dan is het fijn als iemand even meedenkt. Daarom is Geldfit Zakelijk opgericht, een website waarop verschillende organisaties u kunnen helpen met geldzaken. Er is niet alleen online hulp, maar ook persoonlijk bij u in de buurt. Ook Univé werkt samen met Geldfit Zakelijk. 

 • Neem snel een kijkje op de website of doe direct de test. Krijg inzicht in wie u kunnen helpen. Het werkt eenvoudig:
 • Ga naar Geldfit Zakelijk
 • Doe in 5 minuten de korte test 

Krijg inzicht in hoe uw bedrijf ervoor staat en wie u kan helpen
Natuurlijk bepaalt u zelf of u contact opneemt.

Blogs over ondernemen

Zet je alarm gelijk na ingaan van wintertijd
Blog Ondernemen
Wintertijd: deze dingen moet je zeker niet vergeten als ondernemer

De klok gaat een uur terug. Hier moeten we allemaal weer aan wennen, zowel in privé- als werksituatie. De één alleen meer dan de ander. Het heeft daarom invloed op jou als ondernemer. Zeker als je werknemers in dienst hebt. In dit blog geven we je 4 tips waar je als ondernemer aan moet denken als de wintertijd ingaat.

Werken met personeel
Blog Ondernemen
Eerste personeelslid aannemen

Als je besloten hebt om personeel aan te nemen is het tijd voor de volgende stappen. Want voordat er echt iemand bij jou aan het werk gaat moet er nog aardig wat gebeuren. Het stappenplan ziet er in de meeste gevallen als volgt uit:

zzp'er en verzekeringen
Blog Ondernemen
Welke bedrijfsrisico’s heb je als zzp’er?

Als zzp’er ben je vooral bezig met twee dingen: hard werken en nieuwe klanten werven. Maar het is goed af en toe ook stil te staan bij het grotere plaatje. Welke risico’s loopt je bedrijf en hoe zorg je voor de continuïteit van je eenmanszaak? Daar helpen wij je graag mee. Samen gaan we voor risico’s voorkomen, beperken en verzekeren op de manier die bij jou past.