Actueel nieuws van Univé

Het verhaal achter Centerpoint

Centerpoint, een trouwe klant van Univé. Maar wat doen zij precies?

Centerpoint, één van onze trouwe klanten, is al 30 jaar actief in de bemiddeling van bouwkundigen en civiel technici. "Ik denk dat we één van de weinige werving- en selectiebureaus zijn dat zich richt op bouwprofessionals op MBO, HBO en WO niveau", aldus Dick van Houten, directeur van Centerpoint. "Er zijn talloze bureaus die uitzenden of detacheren maar veel minder die zich richten op vaste banen in de bouw."

Vernieuwde en verbeterde bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering
Verbeterde bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Alles om ons heen is aan verandering onderhevig, ook uw risico's en verzekeringen. Wij streven er doorlopend naar om de Univé producten zo goed mogelijk te laten aansluiten op de wensen en behoeften van onze klanten. Vandaar dat met enige regelmaat wijzigingen plaatsvinden in de verzekeringsvoorwaarden van Univé.

De nieuwe Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR) heeft een stevige impact op alle verenigingen in Nederland
Alle verenigingen moeten aan de slag voor 1 juli 2021

De nieuwe Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR) heeft een stevige impact op alle verenigingen in Nederland. Branche- en beroepsverenigingen, professionele en amateurbesturen, betaalde en vrijwillige bestuurders: ze krijgen er allemaal mee te maken. De nieuwe wet bevat strengere eisen ten aanzien van onder meer bestuurlijke besluitvorming en financiële transacties. Belangrijk is de verplichting procedures transparant vast te leggen. Dit om conflicten te voorkomen en bij discussies met leden en externen op terug te kunnen vallen. De wet gaat in op 1 juli 2021.

Zijn uw omzet, voorraden, loonkosten en aantal medewerkers (recent) veranderd?
Zijn uw omzet, voorraden, loonkosten en aantal medewerkers (recent) veranderd?

Het is raadzaam om uw gegevens jaarlijks door te geven aan ons om uw verzekering(en) te actualiseren. De premie die u voor een aantal verzekeringen in een lopend verzekeringsjaar betaalt, is een voorschotpremie. De premie is namelijk berekend op basis van de gegevens van uw bedrijf die op dat moment bekend waren. Maar die gegevens veranderen. Het aantal medewerkers, de loonkosten, de omzet en winst kunnen toe- of afnemen.

Stichting Samen Schenken steunt SV Den Hoorn met het geven van voorlichtingen
Stichting Samen Schenken steunt SV Den Hoorn

De Stichting Samen Schenken heeft op de valreep van 2020 nog een mooie donatie gehonoreerd. SV Den Hoorn gaat zich inzetten voor haar jeugdleden. De voetbalvereniging zal actuele problemen onder de jeugd aankaarten door middel van voorlichtingen. Met de donatie wil SV Den Hoorn haar jonge leden stimuleren om te kiezen voor gezonde voeding en alcohol en roken juist te ontmoedigen.

Het AOV-team: Maurice Groot en Chung Man Luong
Maak kennis met ons AOV-team

Maurice Groot is in november met veel enthousiasme begonnen als specialist in Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen (AOV) bij Univé Het Groene Hart. Hij werkt in de buitendienst, samen met zijn collega Chung Man Luong vormt hij het AOV-team in onze regio. Samen ontzorgen zij ondernemers rondom het thema AOV. Zij helpen u als u voor zichzelf begint, en zij blijven uw vraagbaak als de omstandigheden zich wijzigen. Tijd om dit duo beter te leren kennen!

Oudere nieuwsberichten

December 2020
10 december 2020
Hoe voorkomt u diefstal of leegroof van uw keyless auto?

Het aantal diefstallen van personenauto’s is de eerste helft van dit jaar licht gedaald. Zover het goede nieuws. Heeft u een auto met keyless entry? Dan is de kans dat uw auto wordt gestolen of leeggeroofd juist toegenomen. Vooral hybride auto’s met keyless entry zijn momenteel erg in trek. Vier tips om relay attack te voorkomen. In Nederland zijn momenteel 700.000 auto’s potentieel doelwit.

10 december 2020
Gratis zakelijke schuldhulp voor ondernemers

Ondernemers lopen andere financiële risico’s dan consumenten. Daar zijn veel ondernemers zich niet van bewust en zo kunnen betalingsachterstanden snel uitlopen tot schulden. Hulp nodig bij uw financiële situatie? Geldfit Zakelijk biedt uitkomst voor zowel schuldpreventie als schuldhulpverlening.

10 december 2020
Per 1 januari registratie-, kenteken- en APK-plicht voor (land)bouwvoertuigen

Op 1 januari is het zover. Dan treedt de wet registratie- en kentekenplicht (land)bouwvoertuigen in werking. Het doel van de wet is om de verkeersveiligheid te verbeteren. Eigenaren van deze voertuigen kunnen te maken krijgen met een registratieplicht, een kentekenplicht en een APK-plicht. Het volgende staat u te doen.

10 december 2020
Heeft u personeel in dienst? Denk aan uw RI&E verplichting!

Risico-Inventarisatie en -Evaluatie, oftewel RI&E, is een belangrijk aspect van bedrijfsvoering. Zo belangrijk dat de overheid de RI&E via de Arbowet verplicht heeft gemaakt voor alle ondernemers met personeel. Inspectie SZW controleert hier dan ook streng op. Daarom is het goed om hier nog eens bij stil te staan.

November 2020
26 november 2020
Univé Het Groene Hart hoofdsponsor van SV Meerkerk

Univé Het Groene Hart en SV Meerkerk hebben elkaar medio november digitaal de hand geschud door het overeenkomen van een nieuw hoofdsponsorschap. Zodoende is Univé Het Groene Hart de komende drie seizoenen hoofdsponsor van de Meerkerkse voetbalclub.

Oktober 2020
27 oktober 2020
25% korting op een Univé woonverzekering

Met onze ruim dekkende woonverzekering zorgen we ervoor dat u snel geholpen wordt als u schade heeft. En uw huis en spullen zijn gegarandeerd nooit onderverzekerd! Kiest u voor 6 november 2020 voor een inboedel- en/of opstalverzekering van Univé Het Groene Hart, dan krijgt u het eerste jaar 25% korting op de premie!