Actueel nieuws van Univé

Bosbranden Australië

Bosbranden Australië

Door bosbranden geldt op dit moment de noodtoestand voor delen van Australië. Heeft u vragen over de dekking op uw reis- en annuleringsverzekering? De antwoorden op de meest gestelde vragen kunt u hieronder vinden.

Inbreker loopt door donkere straat
Weinig inbraakpreventie rondom feestdagen

Nederlanders gaan relatief lichtzinnig om met inbraakpreventie. Dat laat onderzoek van Univé zien dat op haar verzoek is verricht door onderzoeksbureau Ipsos, om duidelijk te krijgen hoe consumenten denken over inbraakpreventie.

Dame achter laptop
Faillissement Peter Langhout Reizen

Op 18 december werd bekend dat reisorganisatie Peter Langhout Reizen in financiële problemen verkeert. Reizen geboekt bij Peter Langhout Reizen worden niet meer uitgevoerd. Bent u of gaat u binnenkort op vakantie met Peter Langhout Reizen? De antwoorden op de meest gestelde vragen kunt u hier vinden.

Ledenmagazine SAMEN
De wintereditie van SAMEN, lees hem nu!

Wat is onlosmakelijk verbonden met de winter? IJs natuurlijk! En bij ijs denken we aan shorttrackkoning Sjinkie Knegt. We bezochten hem thuis en spraken over het ongeluk met de houtkachel, zijn comeback op het ijs, lekker eten (want ook dat hoort bij de winter) en Sjinkies andere hobby – naast shorttrack – autocross.

Medewerkers Univé Oost vieren aanmelding miljoenste klant Univé Zorg
NV Univé Zorg verwelkomt miljoenste klant

Meer dan 1 miljoen klanten hebben een zorgverzekering bij NV Univé Zorg. Met haar keuze voor Univé Zorg Select sloot een gezin uit Haaksbergen onlangs de miljoenste zorgpolis af bij de coöperatie.

Chief Financial Risk Officer Miranda Hendriks met ouderen tijdens het kerstdiner
Negentig senioren in Assen genieten van Univé Kerstdiner

Dinsdagavond 17 december genoten negentig senioren uit Assen van een uitgebreid vier gangen kerstdiner bij Univé. De Raad van Bestuur en het Managementteam van Univé hebben gezamenlijk de verschillende gangen verzorgd en uitgeserveerd.

Oudere nieuwsberichten

December 2019
17 december 2019
Tandartskosten jongeren ondanks tariefsverlaging toegenomen

Hoewel de tarieven van veel tandartsbehandelingen tussen 2013 en 2017 daalden, stegen de uitgaven voor kinderen en jongeren (tot en met 19 jaar) met gemiddeld 18 procent, tot € 103 per persoon per jaar. Dit blijkt uit een analyse van Vektis-data door verzekeraar Univé.

11 december 2019
Robert de Ruiter benoemd als Commercieel Directeur Univé Formule

De Raad van Bestuur van Coöperatie Univé heeft Robert de Ruiter benoemd als Commercieel Directeur. Met ingang van 1 januari aanstaande wordt Robert verantwoordelijk voor het vergroten van de commerciële slagkracht van de totale Univé Formule. In deze rol gaat hij de afdeling Commercie aansturen.

4 december 2019
Univé installeert eerste schoorsteensensoren

Univé installeert de prototypen van haar eerste schoorsteensensoren bij huishoudens met een openhaard of kachel. Daarmee zet de coöperatie een stap in de ontwikkeling van een slimme oplossing die schoorsteenbranden moet helpen voorkomen.

November 2019
25 november 2019
Zes op tien snelwegongevallen vindt plaats bij op- of afrit

Ruim zes op de tien ongevallen vindt plaats binnen een straal van één kilometer van een op- of afrit. Daarmee is de kans op een ongeval meer dan drie keer zo hoog in de nabijheid van een oprit of afrit. Dit concludeert Univé na analyse* van ruim 75.000 geregistreerde snelwegongevallen die tussen 2016 en 2018 plaatsvonden in Nederland.

14 november 2019
Vergoeding leefstijlbehandeling voor verzekerden met diabetes type 2

Univé en Voeding Leeft breiden hun samenwerking in de strijd om de levensverbetering van mensen met diabetes type 2 uit. Sinds eind 2018 maakten beide partners zich succesvol sterk om de aandacht voor en deelname aan Keer Diabetes2 Om in Noord-Holland te vergroten. Per 14 november – Wereld Diabetes Dag – richt Univé zich ook op landelijke promotie van de leefstijlbehandeling en kunnen verzekerden met een Univé zorgverzekering vanaf 2020 rekenen op vergoeding van deelnamekosten.

12 november 2019
Zorgpremie Univé in 2020 daalt € 1 per maand

Bekijk hier alle premies van de Univé Zorgverzekeringen in 2020 m.u.v. Zorg Select. In het overzicht vindt u ter vergelijking ook de premies van 2019.