Ga naar inhoud

Aanvullend op uw camperverzekering

Met de camperverzekering van Univé ben je altijd goed verzekerd. Maar je kan deze verzekering verder uitbreiden met de volgende aanvullende dekkingen:

 • Inzittendenverzekering
 • Rechtshulp Verkeer
 • Univé Pechhulp
 • Verhuur camper

Zo kies je zelf hoe compleet je verzekerd wilt zijn.

Inzittendenverzekering

Een uitgebreidere dekking voor jezelf en je passagiers. Daarmee dek je de werkelijk geleden schade - zowel letsel als materieel - tot een bedrag van € 1.000.000, ongeacht de schuldvraag.

Rechtshulp Verkeer

Raak je als camperbezitter betrokken bij juridische kwesties rond je camper (bijvoorbeeld door een ongeval of een probleem met de garage), dan brengt de dekking Rechtshulp Verkeer uitkomst. Daarmee krijg je deskundige juridische bijstand voor je eigen kampeerauto of camper. Je kan ook kiezen voor een uitgebreidere variant voor al je gezinsleden en hun motorvoertuigen.

Directe Schadeafhandeling

Heb je schade aan je camper veroorzaakt door een ander? Met Directe Schadeafhandeling meld je de schade bij ons en handelen wij de schade voor je af met de verzekeraar van de ander. Dit gaat sneller én je hebt hier geen omkijk naar. Lees meer over Directe Schadeafhandeling

Pechhulp Nederland en Pechhulp Buitenland

Met Univé Pechhulp wordt je camper bij pech door de hulpdienst ter plekke gerepareerd. Als dit niet lukt, dan zorgt Univé dat je camper naar je huisadres wordt vervoerd. Voor jou en jouw passagiers worden de reiskosten naar huis vergoed, op basis van ov-kosten.

Lees meer over Pechhulp

Verhuur camper

Via een online deelplatform, zoals Goboony of Camptoo, kan je verhuur van je camper op een dagverzekering meeverzekeren. Maar je kan je Univé-camperverzekering ook aanvullen met de dekking verhuur camper. Je bent dan verzekerd als je je camper verhuurt aan familie en vrienden. Dit geldt ook voor verhuur aan derden, bijvoorbeeld via bemiddeling door een online platform.  

Let op: wil je verhuur camper als aanvullende dekking afsluiten? Dat is alleen mogelijk bij een All Risk camperverzekering in combinatie met Univé Pechhulp Nederland + Buitenland. 

Voor de dekking verhuur camper gelden de volgende voorwaarden: 

 • Als particuliere eigenaar mag je maximaal één camper verhuren.
 • Deze camper is maximaal 20 jaar oud.
 • De bestuurder van de camper is minimaal 25 jaar oud.
 • Deze dekking kan alleen afgesloten worden bij een All Risk camperverzekering in combinatie met Pechhulp Nederland + Buitenland. 
 • Er geldt een eigen risico van € 1.000 voor cascoschade, ook als je de camper zelf gebruikt.

Uw no-claimkorting

Als je voor het eerst een camperverzekering afsluit bij Univé, krijg je direct al 50% korting op je premie. Voor elk volgend jaar dat je schadevrij rijdt, gaat je no-claimkorting omhoog tot maximaal 80%.

Heb je ook een personenauto verzekerd bij Univé? Dan geldt de no-claimkorting die je hebt opgebouwd voor je auto, ook voor je camper.

Aanschafwaarderegeling

Als je een tweedehands camper hebt gekocht kan je bij het afsluiten van een AllRisk camperverzekering kiezen voor de aanschafwaarderegeling. Dit houdt in dat je 5 jaar verzekerd bent tegen de aanschafwaarde van je camper. Stel, je hebt een tweedehands camper gekocht en na 6 maanden is je camper door schade total loss, dan keert Univé de aanschafwaarde van de camper aan je uit.  

De eerste 3 jaar ben je verzekerd voor de volledige aanschafwaarde, door bijvoorbeeld diefstal of total loss. De laatste 2 jaar geldt een vaste, maandelijkse afschrijving.  

Voorwaarden voor de aanschafwaarderegeling 

Ben je benieuwd of je in aanmerking komt voor de aanschafwaarderegeling?  

 • De aanschafwaarde is maximaal € 85.000.  
 • Je hebt de camper tweedehands gekocht.  
 • Op het moment dat je de verzekering aanvraagt heb je de camper nog geen 4 jaar in bezit.  


Lees de voorwaarden van de camperverzekering voor alle informatie over de aanschafwaarderegeling.  

Nieuwwaarderegeling  

Als je een nieuwe camper hebt gekocht kan je bij het afsluiten van een All Risk camperverzekering kiezen voor de nieuwwaarderegeling. Dit houdt in dat je 7 jaar verzekerd tegen de nieuwaarde van je camper. Stel, je hebt een nieuwe camper gekocht en na 4 maanden wordt je camper gestolen, dan krijg je de aankoopwaarde vergoed.  

Je bent de eerste 5 jaar bij bijvoorbeeld diefstal of total loss verzekerd voor de volledige nieuwwaarde. De laatste 2 jaar geldt een vaste, maandelijkse afschrijving.  

Voorwaarden voor de nieuwwaarderegeling 

Ben je benieuwd of je in aanmerking komt voor de nieuwwaarderegeling?  

 • Je hebt je camper nieuw gekocht  
 • Je bent de eerste eigenaar van de camper  
 • De aankoopwaarde is maximaal €85.000  
 • Bij het aanvragen van de verzekering is de camper nog geen 6 jaar oud  
 • Je hebt de camper minder dan 6 jaar op je naam staan 

Lees de voorwaarden van de camperverzekering voor alle informatie over de nieuwwaarderegeling.

Meer informatie over de camperverzekering

Wil je meer weten over de Univé-camperverzekering? Bekijk de veelgestelde vragen of neem vrijblijvend contact met ons op.

De camperverzekering afsluiten

Wil je je camper of kampeerauto voordelig en compleet verzekeren? Kies dan voor de camperverzekering van Univé. Bereken direct je premie of neem contact op met de Univé-winkel bij jou in de buurt. Wij helpen je graag verder.

Bereken nu je premie