Voorbeelden projecten Univé Buurtfonds

Wat voor projecten zijn dat nou, die wij steunen? Hier een aantal voorbeelden van projecten die in aanmerking komen.

Opzetten lokale afdeling van fietsmaatjes

'Fietsmaatjes' is een landelijk initiatief. Een vrijwilliger en een gast maken samen fietstochten op een duo-fiets. Mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen, kunnen met de duo-fiets weer genieten van de buitenlucht. Ze zijn lekker in beweging; dat helpt ze gezond te blijven. Het opzetten van een lokale afdeling van 'Fietsmaatjes' en het aanschaffen van een duo-fiets komen in aanmerking voor een bijdrage.

EHBO-cursus in de buurt voor ouders met kleine kinderen

De EHBO-cursus kan binnen 6 maanden worden georganiseerd in een buurthuis. Zo’n 30 ouders doen mee. Wat ze leren op de cursus helpt ouders om de risico’s die hun kind loopt goed in te schatten. Ze kunnen na de cursus gelijk aan de slag om hun huis en tuin veiliger te maken. En als er iets gebeurt met hun kind? Dan weten ze nu wat ze moeten doen om de schade te beperken. Hier hebben ze nog jaren profijt van.

Aanschaf rolstoelen om te wandelen met ouderen

Wandelen met ouderen. Zodat zij kunnen genieten van de buitenlucht, van de natuur. En naar de winkels en de markt kunnen. Ze zijn minder eenzaam en hebben iets leuks om naar uit te kijken. De buurtbewoners die hen begeleiden kunnen makkelijk een oogje in het zeil houden. Dit voorkomt bijvoorbeeld dat gezondheidsproblemen ongemerkt erger worden. Voor dit project zijn een aantal rolstoelen nodig. Deze rolstoelen gaan jaren mee en komen dus in aanmerking voor een bijdrage van het Univé Buurtfonds.

Lees meer over