Ga naar inhoud

Jouw Hanway brommer verzekeren

Als jij een mooie Hanway brommer rijdt, zoals een Hanway RAW50S of een Hanway Scrambler50, wil je deze natuurlijk goed verzekeren. Zo ga je zonder zorgen over schade - en de kosten die daarbij horen - de weg op. Maar hoe kun je jouw Hanway het beste verzekeren? Welke bromfietsverzekering past het beste bij jouw wensen, en welke kosten komen daarbij kijken? Univé legt het je graag uit. 

Waarom je Hanway verzekeren? 

Een brommer is een waardevol bezit. Je wilt jouw Hanway natuurlijk in goede staat houden, maar schade is niet altijd te vermijden. Een ongeluk zit in een klein hoekje, en brommers zijn ook populair bij dieven. Als jouw Hanway beschadigd raakt of gestolen wordt, kan dit flink wat geld kosten. Met een goede bromfietsverzekering ben je hiertegen beschermd. Dan kun je rekenen op een vergoeding bij schade of diefstal.  

Is mijn Hanway verzekeren verplicht? 

In Nederland is het verplicht om tenminste een WA verzekering af te sluiten voor alle motorvoertuigen. Dit geldt dus ook voor brommers zoals jouw Hanway. Met een WA verzekering ben je verzekerd tegen schade aan anderen. Bijvoorbeeld als jij per ongeluk een aanrijding veroorzaakt en een deuk maakt in iemands auto. Jouw WA verzekering zorgt dan dat de schade aan de ander vergoed wordt. 

Hoe kan ik mijn Hanway het beste verzekeren? 

Hoe je jouw Hanway het beste kunt verzekeren, hangt af van jouw wensen. Wil je alleen een WA verzekering, zodat je je houdt aan de minimale verzekeringsplicht? Of wil je ook dat je brommer verzekerd is tegen schade en diefstal? Dat kan allemaal. Hoe je jouw Hanway ook wilt verzekeren, er is een verzekering die aansluit bij jou. 

Bij Univé heb je de keuze uit drie dekkingen voor jouw bromfietsverzekering. Je kunt je Hanway WA, WA+ of All Risk verzekeren. Maar wat houden deze dekkingen in? Je vindt het in het overzicht hieronder. 

Met een WA verzekering ben je verzekerd tegen schade die jij met je brommer aanricht bij anderen. Deze verzekering dekt geen schade aan jou, jouw spullen of jouw Hanway. Een WA verzekering wordt het vaakst afgesloten voor brommers van 4 jaar of ouder. 

Ook een WA+ verzekering dekt schade aan anderen. Daarnaast zijn ook sommige schades aan jouw eigen Hanway verzekerd. Bijvoorbeeld schade door storm, brand of diefstal. Let op: om tegen diefstal verzekerd te zijn moet je wel een goed brommerslot gebruiken, namelijk een ART-slot met 3 sterren. Helmen zijn bij deze dekking meeverzekerd. Schade aan de helmen van jou en jouw passagier samen wordt vergoed tot € 150,-. Ook accessoires op de Hanway zijn tot € 150,- meeverzekerd. Deze verzekering is het populairst voor brommers tussen de 2 en 4 jaar oud. 

Als je kiest voor een All Risk verzekering, heb je de meest uitgebreide verzekering voor jouw Hanway. Schade aan anderen én vrijwel alle schade aan jouw eigen brommer wordt hiermee vergoed. Ook als je deze zelf veroorzaakt hebt. Let op: om tegen diefstal verzekerd te zijn moet je wel een ART-slot met 3 sterren gebruiken. Ook bij deze verzekering zijn de helmen van jou en je passagier tot € 150,- meeverzekerd. Accessoires van jouw brommer zijn tot € 150,- meeverzekerd. De All Risk verzekering wordt meestal afgesloten voor nieuwe brommers (tot 2 jaar oud). 

Hoeveel kost het om mijn Hanway te verzekeren? 

De kosten van jouw Hanway verzekering hangen af van een aantal dingen. Welke? Dat zetten we voor je op een rijtje. Belangrijke dingen die de hoogte van jouw premie bepalen zijn: 

  • De gegevens van jouw brommer, zoals merk, bouwjaar en aanschafwaarde 

  • De plaats en regio waar jij woont 

  • Jouw leeftijd 

  • De dekking die je kiest 

Wil je weten hoe hoog jouw premie precies uitvalt? Dat bereken je bij Univé gemakkelijk online. Voer jouw kenteken in en kom er snel achter wat de kosten van jouw verzekering worden. Weet je je kenteken niet? Ook dan kun je de premie berekenen. 

Bereken jouw premie

Vragen? Neem contact met ons op 

Zit je nog met vragen over het verzekeren van jouw Hanway? Of heb je advies nodig over welke dekking het beste bij jou past? Daarvoor kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice. We helpen je graag verder.