Wonen

Zo voorkom je een verstopte dakgoot

Een schone dakgoot is belangrijker dan je denkt. Want deze vangt regen op en voert vaak veel liters vocht af. Daarnaast voorkomt een dakgoot dat het regenwater direct van het dak op de grond valt en of tegen de gevel waait. Maar in dakgoten verzamelen zich gedurende vier seizoenen ongemerkt bladeren, mos en modder.

Voorkom het risico op lekkage en waterschade

Door elk jaar je dakgoot te laten schoonmaken, voorkom je een verstopte dakgoot en daarmee ook lekkage en waterschade. En je zit echt niet te wachten op vochtplekken en schimmels op de muren. Als je op tijd je dakgoot laat reinigen, kun je dit risico simpel voorkomen.

Nooit meer zelf de ladder op

Nu is het reinigen van een dakgoot voor de meeste Nederlanders niet een van de favoriete buitenklussen. Dat is begrijpelijk, want daarvoor moet je een ladder op. Om die reden wordt de dakgootreiniging vaak uitgesteld met als gevolg een verstopte dakgoot. Univé heeft hiervoor de dienst dakgootreiniging. Met Veilig Wonen komen wij jaarlijks langs om de dakgoot schoon te maken en te controleren. Voor je gemak en veiligheid. En je hoeft niet zelf de ladder op.

Voordelen van een schone dakgoot via Veilig Wonen

  • Eén onderhoudsbeurt per 12 maanden, vanaf € 4,25 per maand (inclusief btw).
  • Dakgoten grondig schoonmaken; bladeren en ingedroogde resten verwijderen.
  • Hemelwaterafvoeren en uitlopen reinigen.
  • Inclusief voorrijkosten en arbeidsloon voor de onderhoudsbeurt.
  • Looptijd 1 jaar, daarna maandelijks opzegbaar.

Meer over dakgootreiniging

Wonen zonder zorgen met de Veilig Wonen-diensten

Waarschijnlijk denk je bij dakgootreiniging niet direct aan Univé. Maar naast verzekeringen hebben we nu ook Veilig Wonen-diensten waarmee we risico's willen voorkomen en schade beperken. Zoals inbraak of water- en/of brandschade. Met Veilig Wonen stel je een eigen abonnement samen. Daarin kun je naast dakgootreiniging ook kiezen voor bijvoorbeeld een alarminstallatie, rioolservice of cv-onderhoud. En dat al vanaf € 4,25 per maand.   

Deel dit bericht:

Redactie

De blogredactie van Univé deelt tips en adviezen over voorkomen en beperken. Zakelijk en particulier.