Vervoer

Waarom moet je je elektrische fiets verzekeren?

elektrische fietsverzekering nodig?

De e-bike is niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Inmiddels worden er meer elektrische fietsen (50%) verkocht dan ‘gewone’ stadsfietsen. Een elektrische fiets kost gemiddeld € 2.000,-. Dat is een behoorlijke investering. Als je fiets dan gestolen wordt, is dat behoorlijk zuur. Daarom is het verstandig om een fietsverzekering af te sluiten.

Fietsverzekering online afsluiten of bij de fietswinkel?

Veel mensen willen direct bij de aankoop van een e-bike bij de dealer een fietsverzekering afsluiten. Toch is het slim om je eerst te verdiepen in de verschillende mogelijkheden.

Dekking elektrische fietsverzekering

Er zit namelijk veel verschil in de dekkingen van de verschillende fietsverzekeringen. Zo zijn er fietsverzekeringen waar je zelf kunt bepalen hoe je je fiets wilt verzekeren. En fietsverzekeringen waar je een compleet pakket krijgt aan dekkingen.

Diefstal elektrische fiets

Per jaar worden er ongeveer 450.000 fietsen gestolen, lang niet alle diefstallen worden bij de politie gemeld. Bij de meeste fietsverzekeraars krijg je bij fietsdiefstal de eerste drie jaar de aankoopwaarde van je fiets terug, dat is ook bij Univé zo.

Let op: de fietsverzekering is vaak alleen geldig als de fiets op slot staat met een ART-goedgekeurd slot en je twee originele fietssleutels kunt overhandigen.

Beschadiging aan de fiets verzekeren

Je kunt je fiets ook verzekeren tegen beschadiging. Bijvoorbeeld voor een val of een aanrijding. Met deze dekking krijg je de kosten van de reparatie vergoed. Bij Univé is schade aan je eigen elektrische fiets standaard meeverzekerd, ook als je zelf per ongeluk schade aan je fiets hebt gemaakt.

Pechhulp fiets 

Wist je dat je bij de meeste fietsverzekeringen ook een pechhulpservice als aanvullende dekking kunt afsluiten? Krijg je een keer onverwacht pech onderweg, dan word je (samen met je fiets) opgehaald en naar de fietsenmaker of bijvoorbeeld je woonadres gebracht. Bij de Univé elektrische fietsverzekering krijg je gratis pechhulp. 

De elektrische fietsverzekering van Univé

Je elektrische fiets goed en voordelig verzekeren? Met de fietsverzekering van Univé ben je wereldwijd verzekerd tegen diefstal en schade. En Pechhulp fiets; de breng- en haalservice bij pech onderweg, krijg je er gratis bij.  Er is al een elektrische fietsverzekering vanaf € 4,54 per maand. 

De elektrische fietsverzekering van Univé is door de Consumentenbond beoordeeld met een 7,9 en uitgeroepen tot beste koop.

 

 
Deel dit bericht:

Redactie

De blogredactie van Univé deelt tips en adviezen over voorkomen en beperken. Zakelijk en particulier.