Waarom een wintersportdekking?

Op wintersport zonder reisverzekering met wintersportdekking? Dat zult u waarschijnlijk wel uit uw hoofd laten. Maar de ene reisverzekering is de andere niet. Check eerst of u alle mogelijke schade vergoed kunt krijgen voor u de ski’s onderbindt.
7 februari 2017

Wintersportdekking en medische kosten

De meeste wintersportgangers zijn verstandig en hebben een reisverzekering met wintersportdekking en medische kosten afgesloten. Toch denkt niet iedereen even goed na over deze dekkingen. Velen nemen genoegen met een standaard reisverzekering. Maar de wintersport gaat gepaard met extra risico’s. Ten eerste is de kans op een ongeluk statistisch gezien groter dan wanneer u in de zomer op het strand ligt. Maar dat niet alleen. Ongevallen in wintersportgebieden kunnen ook een stuk duurder uitpakken. Als u met een ski-brancard of sneeuwscooter van een sneeuwhelling gehaald moet worden, kost dat ongeveer € 600,-. Moet er een helikopter worden ingezet, dan kunnen de kosten oplopen tot €3.500,-. Een gipsvlucht naar huis kost €1.500,- tot € 2.000,-. Die kosten krijgt u met een standaard reisverzekering niet vergoed.

Dure ziekenhuizen

Ook met het oog op de medische kosten is het verstandig dat u zich extra verzekert. In principe krijgt u die wel vergoed vanuit uw basis zorgverzekering. Maar deze vergoeding is nooit hoger dan het Nederlandse tarief. De ziekenhuistarieven in bijvoorbeeld Zwitserland liggen vaak een stuk hoger. U moet dan bijbetalen. Wilt u dit risico niet lopen? Misschien bent u al verzekerd dankzij uw aanvullende zorgverzekering. Zo niet, dan biedt een reisverzekering met medische kosten uitkomst.

Wintersportuitrusting

Ook schade aan uw spullen in de skigebieden kan in de papieren lopen. Een mooie wintersportuitrusting is per slot van rekening niet goedkoop. Maar ook uw zonnebril op sterkte, smartphone en skipas kunt u verliezen of kunnen beschadigd of gestolen worden. Ga na wat er allemaal wel en niet onder de reisverzekering met wintersportdekking valt. Als u met uw auto gaat, moet die ook goed verzekerd zijn. Ook een annuleringsverzekering kan handig zijn. Als u door onvoorziene omstandigheden uw reis moet annuleren of afbreken, krijgt u de gemaakte kosten vergoed.

Deel dit bericht:

Ursula Rens

Redacteur

Dit is de beschrijving van Ursula