Reizen

5 tips voor het kopen van een vouwwagen

vouwwagen

Vouwwagens worden steeds populairder: ze zijn een goed alternatief voor campers en caravans. Die zijn op dit moment moeilijk leverbaar. De vouwwagen is ook nog eens een stuk goedkoper. Maar waar let je op als je voor het eerst een vouwwagen gaat kopen? Vijf vragen die je jezelf moet stellen.

Hoe wil je kamperen?

Denk na over hoe jouw kampeervakantie eruit ziet. Ben je van plan om rond te trekken, of ga je drie weken met de vouwwagen op dezelfde plek staan? Als je langer op dezelfde plek blijft, is een vouwwagen met grote voortent fijn. Zo heb je de ruimte om lekker te zitten. Ga je een weekendje weg, of reis je rond, dan is het vooral fijn als de vouwwagen makkelijk op te zetten is.

Met wie ga je kamperen?

Wie gaan er mee op reis? Als je alleen met je partner reist, kun je met een kleinere vouwwagen op pad dan wanneer je met kinderen reist. Denk daarbij ook een paar jaar vooruit: kinderen willen na een paar jaar misschien in hun eigen tent slapen. Kies dan bijvoorbeeld voor een vouwwagen waar je een aparte kindertent aan kunt ritsen.

Is de laadruimte groot genoeg?

Meer laadruimte in de vouwwagen betekent meestal minder leefruimte, en andersom. En kijk ook hoe makkelijk je bij je bagage kunt. Sommige vouwwagens moet je eerst opzetten om bij je spullen te kunnen, andere hebben speciale kleppen om er bagage uit te halen.

Hoe wil je koken?

Zoals er verschillende soorten vouwwagens zijn, zijn er ook verschillende soorten keukens voor in de vouwwagen. Zo is er soms een vaste indeling, maar zijn er ook losse keukens die je voor of achter de vouwwagenbak kunt plaatsen. Bedenk ook waar de keuken voor jou aan moet voldoen: hoeveel gaspitten heb je nodig en wil je bijvoorbeeld een gootsteen en koelkast?

Wil je fietsen meenemen?

Neem je graag je eigen fiets mee op vakantie, kies dan voor een vouwwagen waarbij dit kan. Op vouwwagens met een hard deksel passen meestal fietsendragers. Als je vouwwagen een zachte bovenkant heeft, is dit meestal op te lossen met speciale fietssteunen. Een andere optie is om je fiets op het dak van je auto mee te nemen. Houd er rekening mee dat met alle oplossingen je fiets wel een behoorlijke windvanger is.

Je vouwwagen verzekeren

De ideale vouwwagen gevonden? Bedenk dan ook of je je vouwwagen wilt verzekeren. Dit is niet verplicht, maar wel fijn als er iets met je vouwwagen gebeurt. Denk bijvoorbeeld aan schade door storm, of diefstal. Lees meer over onze caravanverzekering, die dus ook voor vouwwagens is.

Deel dit bericht:

Redactie

De blogredactie van Univé deelt tips en adviezen over voorkomen en beperken. Zakelijk en particulier.