Video

Mobiel veilig opladen, hoe dan?

Een mobiele telefoon opladen, hoe dan?

Een smartphone opladen, hoe dan? Ga niet slapen tijdens het opladen van je mobiele telefoon. Dat is het advies van de brandweer. Onze expert Annet Hulshof - Mourits , Specialist Risicobeheersing bij Veiligheidsregio Drenthe, legt uit hoe je wel veilig een smartphone oplaadt.

 

 

 

Ongeveer de helft van de woningbranden ontstaan door elektrische apparaten. Bijvoorbeeld tijdens het opladen van je telefoon.

Hoe kun je je elektrische apparaat, zoals je telefoon veilig opladen?

  1. Gebruik voor het opladen van je telefoon je originele lader. Deze opladers hebben fabrikanten getest en zijn dus het meest betrouwbaar. Controleer ook regelmatig of het snoer niet beschadigd is.
  2. Als je het toestel oplaadt kan de elektriciteit er voor zorgen dat het toestel warm wordt. Deze warmte moet het toestel kwijt kunnen. Leg het toestel daarom altijd op een vlakke gladden ondergrond. Dus niet onder je kussen of op een bank.
  3. Blijf altijd in de buurt van het toestellen die opgeladen worden. Dan kun je de stekker uit het stopcontact trekken zodra je apparaat vol is. De kans op overbelading is dan ook een stuk kleiner!
  4. Hang een rookmelder op in de ruimte waar je het toestel oplaadt.

Tip

  • Als je meerdere elektrische apparaten wilt aansluiten en je hebt maar één stopcontact, dan maak je gebruik van een stekkerdoos of kabelhaspel. Let er dan op dat je de maximale belasting niet overschrijdt. Op de stekkerdoos en kabelhaspel staat het maximaal aantal watt dat deze aan kan.

Wonen zonder zorgen met de Univé woonverzekering 

Met onze woonverzekering ben je in één keer goed verzekerd voor je woning en/of inboedel. En heb je schade, dan staan we direct voor je klaar.

Deel dit bericht:

Redactie

De blogredactie van Univé deelt tips en adviezen over voorkomen en beperken. Zakelijk en particulier.