Zorg

Nieuw: leefstijlprogramma vanuit aanvullende verzekering

leefstijl

Sinds we met z’n allen thuis zitten, zijn veel Nederlanders minder gaan bewegen. De dagelijkse fietstocht naar kantoor of het station is niet meer nodig en sporten in groepsverband was de afgelopen maanden niet of nauwelijks toegestaan.

Uit onderzoek van het Mulier Instituut blijkt dat ruim 2 miljoen mensen veel minder zijn gaan bewegen. Ook de ‘coronakilo’ werd een begrip, door een combinatie van meer eten en minder bewegen.

Of misschien voel je je lichamelijk wel goed, maar heb je de laatste maanden juist veel last van stress. Uit onderzoek van het Nationaal Centrum Preventie Stress en Burn-out blijkt dat voor de helft van de Nederlanders binnen een half jaar een burn-out dreigt.

En dat terwijl een gezonde leefstijl nu misschien wel belangrijker is dan ooit. Want door gezond te eten, genoeg te bewegen en goed te slapen, maak je je immuunsysteem al in een paar weken sterker. Daardoor ben je minder vatbaar voor bijvoorbeeld het coronavirus, maar ook voor andere ziektes en psychische klachten.

Leefstijlcheck en leefstijlprogramma

Bij Univé helpen we je graag om gezond te blijven. Daarom krijg je vanuit onze aanvullende pakketten een vergoeding om een leefstijlcheck te doen en daarna gericht een leefstijlprogramma te volgen. Bij een leefstijlcheck doe je een aantal tests, die jou inzicht geven in je leefstijl. Je krijgt persoonlijke adviezen van een leefstijlcoach om zelf mee aan de slag te gaan. Als je het lastig vindt om dit alleen te doen, kan je daarna ook  kiezen voor een volledig leefstijlprogramma dat je helpt je leefstijl te veranderen. In meerdere weken komen alle aspecten van een gezonde leefstijl aan bod: zoals voeding, ontspanning, slaap en beweging. Wij werken samen met huisarts Tamara de Weijer. Lees meer over het leefstijlprogramma van huisarts Tamara de Weijer.

Zorgverzekering 2021

Je hebt in 2021 een zorgverzekering bij Univé vanaf € 110,90 per maand. Daarnaast kun je kiezen uit verschillende aanvullende pakketten, vanaf € 9,95 per maand. Vanuit deze pakketten krijg je een budget voor preventie en kun je in de meeste gevallen dus gratis een leefstijlprogramma volgen.

Bereken mijn premie

Deel dit bericht:

Redactie

De blogredactie van Univé deelt tips en adviezen over voorkomen en beperken. Zakelijk en particulier.