Onderweg

Net zzp'er? Start u dan op 0 schadevrije jaren voor uw bestelauto?

U gaat als zzp'er aan de slag. Voor het uitvoeren van uw werkzaamheden heeft u een bestelauto aangeschaft. Daarnaast blijft u ook in uw privé personenauto rijden voor particulier gebruik. De schadevrije jaren die u heeft opgebouwd blijven daarom op deze privé-auto van kracht. Betekent dit dat u voor de bestelauto opnieuw schadevrije jaren moet gaan opbouwen?
23 juni 2016

Als adviseur bij Univé kom ik deze vraag best vaak tegen. Landelijk gezien is het in de regel zo dat bij het afsluiten van een motorrijtuigenverzekering de verzekeringsmaatschappij in het Roy-Data systeem* kijkt hoeveel schadevrije jaren iemand heeft opgebouwd. Wanneer deze schadevrije jaren nog niet geclaimd zijn door een andere maatschappij worden deze jaren aan de nieuwe polis toegekend. Daarna kunnen deze jaren niet opnieuw gebruikt worden zolang deze verzekering blijft lopen.

Eerste zakelijke auto kortingsregelingen voor zzp'ers

Heeft u uw personenauto ook bij Univé verzekerd en rijdt u daarmee al jarenlang schadevrij? Dan heeft u een mooie no-claimkorting opgebouwd. Moet u dan helemaal opnieuw beginnen met het opbouwen van schadevrije jaren? Nee, Univé kent speciaal voor zzp'ers kortingsregelingen.

De 'eerste zakelijk auto' regeling zorgt ervoor dat u op uw eerste zakelijke bestelauto of personenauto hetzelfde aantal schadevrije jaren krijgt als u al heeft opgebouwd als bestuurder van uw privé-auto. U heeft zich als bestuurder immers al bewezen! En u rijdt zelf in beide auto’s. Daarom is het niet meer dan logisch dat u voor beide auto’s (zakelijk en privé) no-claimkorting krijgt op basis van het zelfde aantal schadevrije jaren.

Heeft u privé geen schadevrije jaren opgebouwd? Ook dan hoeft u bij ons niet altijd op 0 te beginnen. Neem contact op met een Univé-adviseur, die kan u er alles over vertellen.

 

*Dit landelijke systeem verzamelt van alle verzekerden de schadevrije jaren.

Deel dit bericht:

Henk de Zwaan

Propositiemanager MKB

Propositiemanager MKB