Onderweg

Met de auto op wintersport

Met de auto op wintersport

Wel zo handig om met uw eigen auto op wintersport te gaan. Geen gesleep met bagage, vrij om te gaan waar u wilt en vaak goedkoper als u met meerdere personen reist. Om veilig en uitgerust op uw wintersportbestemming aan te komen, hebben wij voor u een aantal tips en aandachtspunten op een rij gezet.

Winterbanden en sneeuwkettingen

Is uw auto klaar voor een lange rit en lage temperaturen? Een grote beurt bij de garage kan veel ellende voorkomen. Zorg ook voor winterbanden en sneeuwkettingen. Die zijn vaak verplicht in het buitenland en verhogen de veiligheid absoluut. Vet de deurrubbers van uw portieren in om te voorkomen dat ze vastvriezen.

Veiligheidsvest en alcoholtester

Een goede winteruitrusting in de auto bestaat uit ijskrabber, anticondensdoek, extra ruitenwisservloeistof met antivries, slotontdooier, zaklamp en een warme deken. Ga na welke veiligheidsartikelen verplicht zijn in het doorreisland en het land van bestemming, zoals veiligheidsvest, gevarendriehoek, alcoholtester, verbanddoos, reservelampjes en brandblusser. Heeft u apparatuur die waarschuwt voor flitspalen? Die zijn in veel landen verboden.

Uitgerust op wintersport

Vermoeidheid tijdens het rijden kan leiden tot ongelukken. Zorg er daarom voor dat u uitgerust op reis gaat. De 1e dag van uw vakantie gebruikt u om de auto in te pakken en nog wat te ontspannen. Dan ‘s avonds op tijd naar bed. Zonder alcohol. Onderweg doet u er goed aan regelmatig even te stoppen en de benen te strekken en eventueel van bestuurder te wisselen. Eet en drink goed tijdens de reis.

Route uitstippelen voor wintersport

Check vooraf de wintersportverkeersinformatie, zodat u de handigste route uit kunt stippelen. Milieustickers en vignetten heeft u al aangeschaft, zodat u bij de grens geen gedoe heeft. Uw navigator kan het begeven, dus neem wegenkaarten mee. Ook handig als u een alternatieve route wilt of moet kiezen. Kinderen mee? Zorg dat ze zich onderweg goed kunnen vermaken met spelletjes en dvd’s. En stop regelmatig om ze de kans te geven frisse lucht te happen en even te bewegen.

Als er iets gebeurt

Onderweg of op uw wintersportbestemming kan er altijd iets gebeuren met de auto, uw bagage of uw gezondheid. Verzeker ook pechhulp bij uw autoverzekering, dan bent u snel weer onderweg mocht u met pech komen te staan.

Deel dit bericht: