Leven

Je wilt je huis verbouwen. Regel je dat via je hypotheek?

Verhuizen en je hypotheek

De kogel is door de kerk: je hebt besloten om je koophuis te verbouwen. Wat gaat het worden? Een supercoole badkamer? Een keuken met de nieuwste snufjes? Misschien wel een uitbouw? Of eindelijk toch die dakkapel die je eigenlijk al zo lang wilde? Hoe dan ook, er hangt al snel een dik prijskaartje aan. Hoe ga je dat betalen?

Verbouwen is vooruitzien

Weet je wat één van de grootste ergernissen bij een grote verbouwing is? Voordat je iets nieuws hebt, moet er meestal eerst worden gesloopt. Gegarandeerd een hoop rommel dus en vaak ook irritatie. Dus voordat dat gedoe begint, kun je beter het hele financiële gedeelte maar goed geregeld hebben. Maar hoe pak je dat aan?

De mogelijkheden in beeld

Er zijn verschillende manieren om je verbouwing te financieren. Heb je voldoende eigen spaargeld en wil je dat besteden aan de verbouwing? Dan is het snel geregeld. Bijkomend voordeel: je maandlasten worden niet hoger. Maar niet iedereen kan zomaar een flink bedrag ophoesten.

Dan ligt ‘iets met de hypotheek’ voor de hand. En dat ‘iets’ kan zijn: je bestaande hypotheek verhogen of een tweede hypotheek afsluiten. Als alternatief kun je ook een persoonlijke lening afsluiten voor de verbouwing. Wat het beste voor je is, hangt – als altijd – af van je persoonlijke situatie en wensen. Samen met een hypotheekadviseur kun je eenvoudig komen tot een maatwerkoplossing.

Je hypotheek verhogen of een tweede hypotheek?

Als je ervoor kiest je huidige hypotheekbedrag te verhogen, worden je woonlasten natuurlijk hoger. Voordeel is wel dat je spaargeld dan beschikbaar blijft voor andere zaken.
Maar een tweede hypotheek kan ook heel aantrekkelijk zijn. Je  sluit dan een extra hypotheek op je huidige woning af, maar dan volgens de nieuwe hypotheekregels. En dat kan betekenen dat je profiteert van een mooi lage(re) hypotheekrente. Maar hoe je het ook wendt of keert: beide situaties kosten geld.

Advies nodig? Maak een afspraak.

Wat je bij je verbouwing ook regelt met je hypotheek, het is altijd maatwerk. Het draait tenslotte om jouw wensen en jouw persoonlijke situatie. En onderschat het niet: financiële zaken kunnen erg ingewikkeld zijn. Laat je daarom goed informeren. Bijvoorbeeld door een adviseur van Univé die samen met jou alle mogelijkheden bekijkt. Een afspraak is snel gemaakt.

Maak direct een afspraak
 

Deel dit bericht:

Redactie

De blogredactie van Univé deelt tips en adviezen over voorkomen en beperken. Zakelijk en particulier.