Vervoer

Hoe verzeker je een tweede auto?

Hoe verzeker je een tweede auto?

Een tweede auto in het gezin is vaak een uitkomst. Maar voor die auto heb je wel een autoverzekering nodig. Wist je dat je vaak korting op de premie kunt krijgen als je beide auto’s bij dezelfde autoverzekeraar onderbrengt?

Tweede auto goedkoper verzekeren

Als je voor het eerst een tweede (gezins)auto aanschaft, heb je daar nog geen schadevrije jaren voor opgebouwd. Je krijgt daarom geen korting op de premie voor schadevrij rijden (no-claimkorting). Maar veel autoverzekeraars hebben een speciale regeling voor de tweede auto. Je krijgt dan voor de tweede autoverzekering een korting die gelijk is aan de no-claimkorting van de eerste autoverzekering.

Let op: alleen de korting op de premie is voor beide auto’s gelijk. De opbouw van het aantal schadevrije jaren wordt per auto apart bijgehouden.

Voorwaarden regeling tweede auto

De verzekeraars die een tweede auto regeling hebben, hanteren elk hun eigen voorwaarden. Zo willen veel verzekeraars dat beide autoverzekeringen bij hen zijn ondergebracht. En voor de bestuurder van de tweede auto geldt vaak een minimum leeftijd. Ook is de regeling meestal alleen voor partners; inwonende kinderen zijn dan uitgesloten. Verder kan een te hoge waarde van de tweede auto een belemmering zijn. Ten slotte kan het zijn dat je niet voor een tweede autoregeling in aanmerking komt, als je de afgelopen tijd schades heeft gehad die van invloed zijn op de schadevrije jaren.

Ook Univé heeft een tweede autoregeling.  Je komt hiervoor in aanmerking als je je eerste auto ook bij Univé hebt verzekerd. ​En je tweede auto wordt bestuurd door jou of je partner.

Autoverzekering bij Univé

Als je je eerste én tweede auto bij Univé verzekert, kun je met onze autoverzekering voordelig uit zijn. Er zijn namelijk verschillende kortingen mogelijk. De totale korting voor de tweede gezinsauto kan daardoor zelfs oplopen tot 80%. Wij bekijken per situatie voor welke kortingen je in aanmerking komt.
• Startkorting van 50%
• Korting op basis van het aantal schadevrije jaren
• Extra korting voor de tweede gezinsauto

Sluit je meerdere schadeverzekeringen af bij Univé, dan krijg je bovendien tot 10% pakketkorting. Hoe meer soorten schadeverzekeringen je hebt, hoe hoger de korting.

Berekening maken voor een tweede autoverzekering

Wil je weten hoeveel korting je krijgt als je je tweede auto bij Univé verzekert? Bereken dan de premie voor je tweede autoverzekering en selecteer hierbij 'nieuwe auto'. 

Je kunt ook langsgaan bij een Univé-winkel bij jou in de buurt voor een advies op maat.

Deel dit bericht:

Redactie

De blogredactie van Univé deelt tips en adviezen over voorkomen en beperken. Zakelijk en particulier.