Onderweg

De Univé App: alle verzekeringszaken in je broekzak

In welk laatje heb ik mijn polisblad liggen? Welk telefoonnummer moet ik ook alweer bellen bij pech langs de weg? Hoe kan ik bewijzen dat ik daadwerkelijk een Herman Brood in de woonkamer had staan vóór de inbraak? De Univé App is het antwoord op al dit soort vragen. Met de app bundel je documenten, vind je verzekeringsinformatie en handel je in een oogwenk de schade af. Aan de hand van drie situaties laten we zien hoe de app je veel tijd en gedoe kan besparen.
27 november 2017

De Univé App: aangenaam

De Univé App is een soort personal assistant en medewerker van de Univé Klantenservice in één, maar dan in je broekzak. Met de App:

-Meld je schade makkelijk, snel en 24/7.

-Zie je met één druk op de knop welke verzekeringen je hebt en wat daarvan de dekking is.

-Leg je gemakkelijk een fotodossier aan met al je belangrijke foto’s, bijvoorbeeld van je kostbaarheden, medicijnenpaspoort en rijbewijs. In dit dossier vind je ook belangrijke verzekeringsdocumenten zoals je groene kaart en polisblad.

-Word je meteen wijzer dankzij de dekkingswijzer voor je autoverzekering en reisverzekering.

Blikschade voor het bowlen

Stel. Je jongste zoon Finn is vandaag acht geworden. Voor zijn kinderfeestje gaan jullie bowlen. Net als je wilt afslaan naar het bowlingcentrum, moet je opeens hard op de rem voor een snelheidsmaniak. Bam! Je achterbuurman zit op je bumper. Godzijdank hebben Finn, zijn vriendjes, de andere bestuurder en jij niks. De auto’s hebben wat blikschade. Het woord ‘schadeformulier’ is nog niet gevallen als Finn en zijn vriendjes luidkeels beginnen te roepen: “Bowlen! Bowlen!” Wat nu?

Voordat je weg kunt met de kinderen, moeten jij en de andere bestuurder de schade eerst netjes afhandelen. Met de Univé App ben je weer in een mum van tijd weg. Je vindt in de App bijvoorbeeld direct je polis- en groene kaartnummer. Stel dat de schade toch groter is, dan kun je met de Schadeservice-functie meteen een reparateur zoeken.

Bagage weg onderweg

Zo oud als de weg naar Rome is, zo lang lijkt 'ie te duren met de openbare bus. Onder een heerlijk Italiaans zonnetje stap je uiteindelijk goedgemutst uit. Plotsklaps krijg je het Spaans benauwd: je ziet je koffer nergens. Ook niet als het hele bagageruim leeg is. Zodra je de eerste schok te boven bent, bedenk je dat je een doorlopende reisverzekering bij Univé hebt. Maar vergoedt die dit soort schade? En ook de onderbroek en tandenborstel die je nu moet kopen? Moet je aangifte doen bij de politie en een bewijs vragen bij het vervoersbedrijf?

Met de Univé App heb je meteen hulp binnen handbereik als het even tegenzit, ook bij diefstal van bagage. De app scheelt je een hoop Google-tijd. Als een ware personal assistant vertelt 'ie je meteen wat je moet doen. En hoeveel geld je kunt besteden aan nieuwe onderbroeken en een tandenborstel. Raak je na je koffer ook de bonnetjes voor de nieuwe spullen kwijt? Geen nood, want je hebt de foto’s daarvan al lang en breed in het fotodossier gezet.

Brood weg: dag dikbelegde boterham?

Van je oudtante Johanna heb je net een bekend schilderij van Herman Brood geërfd. Volgens het taxatierapport is 'ie 20.000 euro waard. Je houdt niet van Brood en wilt het kunstwerk verkopen om na je pensionering een wat dikker belegde boterham te hebben. Tot die tijd bewaar je het doek thuis. Op een ongelukkige donderdag zie je, als je thuiskomt van je werk, dat een inbreker de hele boel heeft leeggehaald. De Herman Brood? Weg. Het taxatierapport? Ook weg. Het angstzweet breekt je uit.

Tot je bedenkt dat, toen je in de Univé App aan het neuzen was, een Kostbaarhedenverzekering bovenop je inboedelverzekering hebt genomen. Je hebt toen ook gelijk de foto’s van de Brood en het taxatierapport in het fotodossier geplaatst. Een hele opluchting: je bent verzekerd voor alle schade én kunt het schadebedrag bewijzen. 

Blij met de App?

Wij zijn erg blij met de App. Natuurlijk scheelt het ons tijd en moeite als jij de app gebruikt. Maar we vinden het nog veel belangrijker dat we je snel en goed kunnen helpen als jij in de problemen zit. En dat je de beste verzekeringsinformatie hebt. We kunnen de handige functies van de app niet vaak genoeg noemen. Vooruit, nog drie voordelen waarmee jij je voordeel kunt doen:

-Meteen contact opnemen met de Alarmcentrale, dus hulp en advies bij nood. Direct, 24/7.

-De app omvat bijna al onze schadeverzekeringen, zoals auto-, reis-, woon- en rechtsbijstandsverzekering. De andere verzekeringen zijn nog werk in uitvoering.

-Veilig en snel inloggen met je vingerprint of een persoonlijke code.

Wil jij ook blij worden met de App? Download 'm gratis in de Google Play Store en App Store van Apple.

 

Deel dit bericht:

Redactie

De blogredactie van Univé deelt tips en adviezen over voorkomen en beperken. Zakelijk en particulier.