Reizen

Côte d’Azur in de polder

Vakantie vieren in eigen land. Dat kan prima natuurlijk. Want in ons eigen kikkerlandje hebben we een klein Venetië in Giethoorn, vind je de steppes en zandduinen van Afrika op de Veluwe in Gelderland, de zeiljachten uit Monaco fantaseer je er zo bij op de Friese meren en onze langgerekte kustlijn is een Côte d’Azur binnen handbereik. De citytrip van deze editie van Samen Magazine gaat precies daarover!

Egmond aan Zee

Ooit was Egmond een klein vissersdorpje aan de Noord-Hollandse kust. Maar tegenwoordig is dit pittoreske plekje uitgegroeid tot één van de populairste badplaatsen van ons land. Vanuit hier kun je een bezoek brengen aan kaasstad Alkmaar, een nog altijd werkende vuurtoren beklimmen, je vergapen aan het oude kasteel of natuurlijk heerlijk lummelen, zwemmen of flaneren langs de kust.  

Zeeuws-Vlaanderen

Lekker eten, genieten van de zeelucht en het goede leven: in Zeeuws-Vlaanderen leef je als een bourgondiër. Slenter over het eindeloze strand, neem een duik in het water en verken de omgeving te voet of op de fiets. Pittoreske dorpjes zijn nooit ver weg. Zoals het bourgondische Sluis met het enige belfort van Nederland of het romantische Brugge, net over de grens met België. Ook de levendige Belgische badplaats Knokke-Heist ligt op slechts een half uur rijden.

Ameland

Voor liefhebbers van kilometers strand, goede strandtentjes, duinen, vogels en fijne fietsroutes is Ameland een waar walhalla. Met een kleine 30 kilometer aan strand op het eiland, zijn hier genoeg mooie plekjes om te kunnen genieten van zon, zee, strand en watersport. Geniet van lange wandelingen over het strand, ga schelpen zoeken met de kids, of maak een boottocht langs zeehonden. De echte doorzetter geeft zich op voor een excursie wadlopen.

Schoorl

Het is ongetwijfeld één van de mooiste kustgebieden van Nederland: de Schoorlse Duinen. Ruige bossen, stuifduinen en uitgestrekte heidevelden kenmerken dit gebied. Op sommige plekken zijn de duinen 5 kilometer breed en bereiken ze een hoogte van 54 meter. Er is een MTB-route uitgezet en je vindt er meer dan 60 kilometer aan gemarkeerde fietsroutes. Een van de populairste routes is de 45 kilometer lange Brede Duinenroute, die je meevoert langs de meeste zandduinen en het schilderachtige dorpje Schoorl. 

Voorne-Putten

Op het mooie natuureiland Voorne-Putten, tegen natuurreservaat Voornes Duin aan, kun je genieten van zand en strand in de badplaats Rockanje. Tegelijkertijd ligt het vlak bij de historische vestingsteden Hellevoetsluis en Brielle en bij wereldstad Rotterdam. Natuureiland Voorne-Putten leent zich perfect voor een wandeling of fietstocht. In natuurreservaat Voornes Duin bijvoorbeeld, waar je in alle rust en stilte kunt wandelen. Struin door bloemrijke duingraslanden, over duinen, door moerassen en langs stille duinmeertjes. Vergeet ook het sprookjesachtige Quackjeswater niet. 

Bergen

In het nostalgische kuststadje Bergen lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. Wandel langs boetiekjes en kunstgalerieën van dit kunstenaarsdorpje. Het licht en de idyllische omgeving hebben altijd al een grote aantrekkingskracht gehad op schrijvers en kunstenaars. In de zomermaanden worden op het plein rond de Ruïnekerk kunstmarkten georganiseerd. Bewonder Bergense kunst in Museum Kranenburgh of beleef een idyllische filmavond in filmtheater Cinebergen, midden in het bos.

Deel dit bericht:

Redactie

De blogredactie van Univé deelt tips en adviezen over voorkomen en beperken. Zakelijk en particulier.