Zorg

4 redenen waarom je met leefstijl aan de slag wilt gaan

Een gezonde leefstijl bestaat uit regelmatig bewegen, goed en gevarieerd eten en ontspannen waar het kan. Je gaat je niet alleen beter voelen, maar je kunt in een aantal gevallen ook kosten besparen door aan een gezonde leefstijl te werken.

1. Gezondheid is je grootste goed

Je bent de beste gezondheid die je je maar kunt voorstellen de volle 100% waard. Toch zul je zelf aan de bak moeten om een goede gezondheid te krijgen. Nu je dit weet, is alles wat je nog nodig hebt één seconde: één seconde van moed; één seconde om de stap te wagen en de rest van je leven anders in te vullen dan je voorheen hebt gedaan. Jij bent aan zet, niemand anders gaat het voor je doen.

2. Je bent er klaar mee om de dag zonder energie te starten

Het is lente, de dagen zijn weer langer, maar je lichaam werkt nog steeds niet bepaald mee. In de ochtend heb je moeite om uit je bed te komen en voel je je uitgeblust.  Wist je dat leefstijlfactoren als voeding, beweging, roken en van invloed zijn op je gezondheid en energiehuishouding? Ga aan de slag met je leefstijl. Kom in beweging en je zult merken dat je wakker wordt met meer energie! 

3. Je leefstijl als medicijn

De basis van een gezonde leefstijl is voor iedereen gelijk. Pure, onbewerkte voeding geeft in veel gevallen een grote verbetering van de algehele gezondheid. Datzelfde geldt voor voldoende bewegen en een goede nachtrust. Het positieve effect van een gezonde leefstijl is dat je, bijvoorbeeld wanneer je diabetes type 2 hebt, het gebruik van medicijnen kunt afbouwen, of soms zelfs helemaal kunt stoppen met medicatie.

4. Je kunt de wereld om je heen niet veranderen, jezelf wel

Het lijkt erop dat we voorlopig van het coronavirus af zijn. Betekent dat ook dat je nu niet meer aan gezondheid hoeft te werken? Nee, juist nu is het belangrijk om je weerstand te verhogen. Een gezonde leefstijl versterkt namelijk je afweer en met een hogere weerstand is je lichaam dus beter in staat om virussen aan te pakken. Nu, en in de toekomst.

Zo ga je aan de slag met een gezonde leefstijl

Ben jij een van de 1,2 miljoen Nederlanders die diabetes type 2 heeft en aan de slag wil met leefstijl? Misschien is ´Keer Diabetes2 Om´ iets voor je. Univé vergoedt dit programma vanuit de basisverzekering. Er worden informatiebijeenkomsten georganiseerd waar je je voor kunt aanmelden.

Ook als je geen diabetes type 2 hebt, hebben we tips over hoe je kunt werken aan een gezonde leefstijl. Lees de tips van Fit with Marit. Zij deelt haar tips niet alleen met haar 70.000 volgers op Instagram, maar ook met ons. 

Deel dit bericht:

Redactie

De blogredactie van Univé deelt tips en adviezen over voorkomen en beperken. Zakelijk en particulier.