Voortaan liever betalen via automatische incasso

 


Betaalt u uw verzekeringspremie bij Univé handmatig, bijvoorbeeld via een acceptgirokaart? Dan is nú het ideale moment om over te stappen naar betaling via automatische incasso. Want dat is snel, eenvoudig en u bent op de toekomst voorbereid.

De acceptgirokaart gaat verdwijnen

De acceptgirokaart is een typisch Nederlands verschijnsel. En nu Europa is overgeschakeld op IBAN-nummers, is de Nederlandse acceptgirokaart in het betalingsverkeer een uitzondering geworden. Sterker nog, het is de bedoeling dat deze op korte termijn wordt afgeschaft. Een extra reden om over te stappen naar automatische incasso.

Waarom betalen via automatische incasso?

Een paar voordelen van betalen via automatische incasso:

  • U hoeft slechts eenmalig toestemming te geven om de premie automatisch af te schrijven van de rekening die u heeft opgegeven. De rest gaat vanzelf.
  • Vanaf dat moment hoeft u zelf geen actie meer te ondernemen. De betaling wordt altijd mooi op tijd voldaan. Zo loopt u geen risico dat u de premie te laat overmaakt en niet bent verzekerd. Natuurlijk moet u wel voldoende saldo op uw rekening hebben staan.
  • Bent u het niet eens met een automatische afschrijving. Dan kunt u die binnen 56 dagen via uw bank terug laten boeken (‘storneren’).

Zo kunt u overstappen op automatische incasso

Via Mijn Univé, uw persoonlijke online verzekeringsomgeving, verandert u eenvoudig uw betaalwijze in ‘automatische incasso’. Dat kan in drie stappen:

  • Log in op Mijn Univé
  • Klik daar op de link 'Betaalgegevens wijzigen'
  • Selecteer 'Betaalwijze' en kies voor 'automatische incasso'.

Heeft u Mijn Univé nog nooit gebruikt? Dan kunt u zich eerst aanmelden voor Mijn Univé.
Wilt u wel overstappen naar automatische incasso, maar liever geen toegang tot Mijn Univé? Dan kunt u de overstap ook regelen via uw Univé-adviseur. In beide gevallen is de omzetting in een mum van tijd geregeld.
 

Naar Mijn Univé