Ga naar inhoud

Verschil WA Casco en All Risk autoverzekering

Wilt u weten wat het verschil is tussen een WA+ Beperkt Casco en een All Risk autoverzekering? Wij leggen u hier graag de betekenis van WA Casco en All Risk uit.

Het belangrijkste verschil zit hem vooral in de schades die u vergoed krijgt. Een WA+ Beperkt Casco autoverzekering vergoedt naast de schade die u eventueel aan anderen toebrengt ook sommige schade aan uw eigen auto. Zoals diefstal, ruitschade en aanrijding met wild. Een All Risk autoverzekering is de meest uitgebreide autoverzekering voor uw auto en daardoor ideaal bij het verzekeren van een dure auto.

De autoverzekeringen van Univé

Bij Univé heeft u de keuze uit drie soorten autoverzekeringen: WA, WA+ (Beperkt Casco) en All Risk (Volledig Casco). De WA-verzekering is wettelijk verplicht en vergoedt alleen schade die u veroorzaakt aan andere personen of spullen. Bij WA+ zijn ook ruitschade, stormschade, diefstal en brandschade aan uw eigen auto verzekerd. Bij All Risk bent u ook verzekerd voor schade aan de eigen auto, zoals wanneer u zelf ergens tegenaan gereden bent. 

Meer over het verschil tussen WA Casco en All Risk

WA Casco wordt bij Univé ook wel WA+ Beperkt Casco genoemd. Deze verzekering wordt meestal afgesloten voor auto’s die tussen de 6 en 9 jaar oud zijn. De verzekering biedt meer dekking dan een standaard WA-autoverzekering maar minder dan de All Risk autoverzekering. Heeft u een botsing of aanrijding en is uw auto WA+ Beperkt Casco verzekerd? Dan is schade aan uw eigen auto niet gedekt als de schuld van de aanrijding bij u ligt.

Een All Risk autoverzekering is de meest uitgebreide verzekering die u kunt kiezen voor uw auto. Vrijwel alle schades aan uw eigen auto zijn daarmee gedekt, zelfs als de schade uw eigen schuld is. Deze verzekering wordt meestal afgesloten voor auto’s die nog geen zes jaar oud zijn.

Autoverzekering afsluiten

Weet u inmiddels de verschillen tussen onze dekkingen en wilt u bij ons uw autoverzekering afsluiten? Of wilt u de hoogte van de premie berekenen? Dat doet u eenvoudig via onderstaande knop.

Premie berekenen

Benieuwd welke autoverzekering bij u past?

Veel mensen vinden het lastig om de basisdekkingen en aanvullende verzekeringen te vergelijken. Om u te helpen heeft Univé de autocheck ontwikkeld. Via een aantal vragen krijgt u een persoonlijk advies over de verzekering die het beste bij uw auto past. Daarna kunt u de premie berekenen.

Doe de autocheck