Ga naar inhoud

Tolwegen België

Met de auto naar België? Vanuit Nederland ben je er zomaar! Afhankelijk van waar je woont in Nederland is een autoreis naar België zo gemaakt.  

Net zoals in Nederland betaal je in België geen tol voor het gebruik van de autoweg. Wil je wel graag weten wat een tolweg is en waar in Europa je deze tegen kunt komen? Lees dan verder. 

Tol betalen in België 

In België vind je, op één uitzondering na, geen tolwegen. Tol hoef je dus bijna niet te betalen in ons buurland. Alleen wanneer je door de Liefkenshoektunnel ten noorden van Antwerpen wilt rijden, zul je tol moeten betalen in België.   

Ga je via België naar Frankrijk of Spanje? Dan kom je wel meerdere tolwegen tegen.  

Tol berekenen voor België 

In de Europese Unie zijn er meerdere landen waar tolwegen zijn. Denk bijvoorbeeld aan Frankrijk, Italië, Portugal, Spanje, Griekenland, Polen en Kroatië. Rij je hier doorheen of ga je hiernaartoe? Hou er dan rekening mee dat je hier tol moet betalen. 

Hoeveel tol je moet betalen hangt af van het land, maar ook van het moment dat je reist. In sommige landen betaal je op bepaalde tijden of bepaalde periodes namelijk meer of minder.  

Lees ook: Tanken & laden in België

Op reis naar België met Univé 

Ondanks dat België heel dichtbij is, valt het wel onder het buitenland. Wil je onbezorgd op vakantie naar België? Controleer dan van tevoren je autoverzekering en reisverzekering. Zo weet je zeker dat je geen vervelende verrassingen tegenkomt in ons mooie buurland!