Ga naar inhoud

Brandstof in Duitsland

Ga je met de auto op vakantie naar Duitsland? Of rij je door Duitsland heen op weg naar een andere (Europese) bestemming? Grote kans dat je dan moet laden of tanken. Duitsland is namelijk een groot land. 

Net zoals in Nederland kun je in Duitsland gemakkelijk laden en tanken. Er zijn zelfs mensen die dicht bij de Duitse grens wonen en regelmatig in Duitsland tanken. Brandstof in Duitsland is namelijk meestal goedkoper dan in Nederland. 

Benzineprijzen Duitsland 

Net als in Nederland zijn brandstofprijzen langs de snelweg hoger dan de prijzen in kleine dorpjes. Daarnaast kan de prijs ook erg verschillen per aanbieder of per tijdstip. Om die reden is het niet mogelijk om te zeggen welke prijs je gaat betalen tijdens jouw rit naar Duitsland.  

Net als in Nederland zijn de brandstoffen gemakkelijk herkenbaar aan hun naam. Voor de zekerheid zetten we ze voor je op een rijtje: 

  • Benzine Euro 95: Super 95 E10 

  • Benzine - Superplus 98: Super Plus 98, 98 Oktan (E5) 

  • Diesel: B7 of Diesel 

  • LPG: LPG, Autogas, Flüssiggas 

Laden in Duitsland 

Ga je met een elektrische of hybride auto op pad? Dan moet je onderweg waarschijnlijk laden. Duitsland heeft ongeveer 75.000 laadpunten in het hele land. Als je dit vergelijkt met Nederland zijn dat er relatief weinig: wij hebben er maar liefst 100.000, en dat in een kleiner land.  

Duitsland heeft wel meer snelladers: 14.000 ten opzichte van onze 3000. Vind je een laadpaal, dan kun je daar waarschijnlijk wel sneller laden. 

Maak een laadplan voor onderweg 

Ga je naar Duitsland? Check dan van tevoren goed of er op jouw route voldoende laadpalen zijn. Langs de snelweg en in de grote steden zijn er vaak voldoende, maar je wil natuurlijk niet met een lege accu komen te staan. Goede voorbereiding is het halve werk.  

Maak daarom een laadplan en houd daarbij marge aan. Stel dat een laadpaal niet werkt, dan heb je nog ruimte om naar een volgende laadpaal te rijden.  

Met de auto naar Duitsland 

Univé wenst je veel plezier en een veilige rit tijdens jouw (auto)vakantie naar Duitsland. Controleer je van tevoren nog wel je reisverzekering, zorgverzekeringpechhulp en je autoverzekering?  

Tot slot: houd er rekening mee dat je in Duitsland milieuzones kan tegenkomen. Lees je goed in en schaf van tevoren een milieusticker aan, zodat je onderweg niet voor onaangename verrassingen komt te staan of achteraf een boete krijgt thuisgestuurd.