Ga naar inhoud

Pechhulp in Italië

Ga je met de auto op vakantie naar Italië? Dan is pech waarschijnlijk het laatste waar je zin in hebt! Daarom is het verstandig om voordat je weggaat te controleren hoe het zit met pechhulp. Niet alleen bij je verzekering, maar ook hoe dit in Italië werkt. Zo ga je goed voorbereid op reis. 

Pechhulp Buitenland van Univé 

Maak je gebruik van de aanvullende dekking Pechhulp Buitenland bij je autoverzekering? Dan helpen we je, ook buiten Nederland, zo weer op weg. Je auto wordt bij pech door de hulpdienst ter plekke gerepareerd. Wanneer dit niet lukt, wordt je auto gratis weggesleept naar de dichtstbijzijnde garage. Indien je auto niet binnen drie dagen kan worden gerepareerd, regelen wij vervangend vervoer. Pechhulp Buitenland dekt bovendien het verzenden van onderdelen, het terugbrengen van je auto naar Nederland en eventuele hotelovernachtingen. Zo kun je je reis gewoon vervolgen. Dat is Pechhulp van Univé. 

Heb je de aanvullende dekking Pechhulp?

Bel bij autopech +31 592 348 112 of gebruik de Univé App. Met de aanvullende dekking Pechhulp bij de Univé-autoverzekering staat de professionele hulpdienst altijd voor je klaar om je weer op weg te helpen. 

Pech in Italië 

Heb je pech in Italië, maar maak je geen gebruik van Pechhulp Buitenland van Univé? Dan heb je hulp nodig van de Soccorso Stradale ACI. Met het nummer op hun website kun je altijd bellen bij pech onderweg, waar je ook bent in Italië.  

Goed voorbereid naar Italië 

Wil je goed voorbereid zijn op pech? Ook als je bijna zeker weet dat je geen pech gaat krijgen? Zorg er dan voor dat je: 

  • De Univé App hebt geïnstalleerd en ons Pechhulp nummer opslaat: +31 592 348 112.  

  • Het nummer van de Soccorso Stradale ACI hebt opgeschreven of in je telefoon hebt staan. 

  • Een veiligheidshesje en gevarendriehoek in de auto hebt. Deze zijn verplicht om in de auto te hebben als je naar Italië gaat. 

  • Van tevoren goed je route uitstippelt om te kunnen laden, als je met een elektrische auto gaat. In Italië zijn een stuk minder laadpalen dan in Nederland. Met een lege accu langs de weg staan is natuurlijk nooit leuk. 

  • Weet hoe de verschillende brandstoffen in Italië heten. Zo gooi je geen diesel in een benzineauto of andersom.

Tips voor jouw reis naar Italië

Staat er een reis naar Italië op de planning? Hou er dan rekening mee dat er in Italië tolwegen en milieuzones zijn. Bij tolwegen betaal je voor het gebruik van de weg. Dit kan vaak contant of met je betaalpas. 

Milieuzones herken je aan witte borden met een rode cirkel en zwarte letters. Hier mag je niet zomaar inrijden zonder een milieusticker. Doe je dit wel? Dan kun je meerdere boetes krijgen.  

Tot slot gelden er in Italië een aantal andere verkeersregels dan in Nederland. Zo mag je bijvoorbeeld ‘s zomers niet met winterbanden rijden. Lees de verkeersregels door voordat je in de auto stapt voor een zorgeloze vakantie. 

Je autoverzekering bij Univé 

Naast de bovenstaande tips is het ook verstandig om nog goed te kijken naar je autoverzekering. Ben je bij Univé verzekerd en weet je niet zeker wat er wel en niet gedekt is in het buitenland? Neem dan gerust contact met ons op. Zo ga je onbezorgd op weg naar Italië.