Ga naar inhoud

Pechhulp in Frankrijk

Het zal je maar overkomen: pech op de weg in Frankrijk. Het is natuurlijk ontzettend vervelend als dat gebeurt. Ga daarom goed voorbereid op reis en zorg ervoor dat alles goed geregeld is. We vertellen je over wat je kunt doen bij pech in Frankrijk.  

Pechhulp Buitenland van Univé 

Je kunt bij je autoverzekering ook kiezen voor de aanvullende dekking pechhulp buitenland. Je bent dan verzekerd van pechhulp zodra je met pech aan de weg komt te staan in Frankrijk. Eventuele wegsleepkosten worden hiermee vergoed en je auto wordt zo snel mogelijk weer  gerepareerd. En zit je nu meerdere dagen zonder auto? Dan regelt Univé vervangend vervoer voor je. Je kunt dan gewoon doorreizen zoals jij dat wilt, ook in het buitenland.  

Pech in Frankrijk 

Heb je pech in Frankrijk? Dan heb je de dépanneurs (bergers) nodig. Zij repareren je auto niet, maar zorgen ervoor dat hij kan worden weggesleept. Dit is het stappenplan dat je volgt bij pech in Frankrijk: 

 1. Plaats de gevarendriehoek op de juiste afstand van je auto en trek bij het verlaten van de auto een veiligheidshesje aan. In Frankrijk is het ook verplicht om je alarmlichten aan te zetten in geval van pech. Let op: gebruik op de snelweg geen gevarendriehoek, maar alleen je alarmlichten.  

 2. Bel 112 als je je op de snelweg bevindt of ga op zoek naar de dichtstbijzijnde praatpaal (borne SOS) om contact op te nemen met de dépanneurs. Heb je de praatpaal gevonden? Druk dan op de oranje knop. Helaas kan het wel even op zich laten wachten en vaak werken de praatpalen niet.  

 3. Vertel dat je “en panne” (spreek uit als: “an pan”) bent. Er wordt dan hulp jouw kant op gestuurd. Zij weten de locatie, doordat je de praatpaal gebruikt hebt.  

 4. Kom je er niet uit? Je kunt 24/7 contact opnemen met de Univé Alarmcentrale: +31 592 348 112

 5. Het kan zijn dat je auto naar de garage moet. Check van tevoren goed hoe dit geregeld is met je verzekering, zodat je straks niet voor vervelende verrassingen komt te staan.  

Goed voorbereid naar Frankrijk 

Goede voorbereiding is het halve werk! Ook al is de kans op pech in het buitenland klein, het is toch prettig als je weet dat je er alles aan hebt gedaan om te voorkomen dat je straks moet wachten op pechhulp. We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet: 

 • Installeer de Univé App en sla het Univé alarmnummer op: +31 592 348 112.  

 • Zorg dat je een veiligheidshesje en gevarendriehoek in de auto hebt. Deze zijn verplicht om in de auto te hebben als je naar Frankrijk gaat

 • Breng je auto voor je op reis gaat nog eens voor een grote of kleine beurt naar de garage. Zo weet je zeker dat alles naar behoren werkt. 

 • Reis je in de zomer? Het kan erg warm worden in Frankrijk tijdens het wachten. Zorg daarom voor goede bescherming tegen de zon.  

 • Zorg voor voldoende eten en water voor tijdens het wachten. Het kan lang duren. 

 • Heb je een elektrische auto? Stippel dan van tevoren je route uit, zodat je niet met een lege accu zit. Er zijn in Frankrijk minder laadpalen dan in Nederland. 

 • Weet hoe de verschillende brandstoffen in Frankrijk heten. Zo gooi je geen diesel in een benzineauto of andersom. 

Je autoverzekering bij Univé 

Naast de bovenstaande tips is het ook verstandig om nog goed te kijken naar je autoverzekering. Ben je bij Univé verzekerd en weet je niet zeker of je juist verzekerd bent? Neem dan gerust contact met ons op. Zo ga je onbezorgd op weg naar Frankrijk.