Ga naar inhoud

13 juli 2017

“Coach helpt me met zelfstandig leven"

Dit vertrouw ik. Als je gewoon iemand belt, dan weet je maar nooit. Met Univé weet je dat het goed zit”, zegt de 82-jarige Frits Coelen uit Emmen, de eerste klant van Langer Thuis met Univé. Hij krijgt sinds kort hulp van coach Daniëlle Staats en zo ook van tuinman Gerrit Jan.

Hoge heg 

In de tuin van Frits Coelen tieren bomen en struiken welig en de heg bereikt her en der inmiddels grote hoogten en breedten. "Het snoeiwerk gaat me boven de pet", concludeert Coelen dan ook.

Tuinman gekozen 

Hij las over de pilot Langer Thuis met Univé in Emmen en is toen de Univé-winkel binnengestapt. Hij sloot een abonnement af en heeft samen met coach Daniëlle meteen een tuinman uitgekozen. Inmiddels heeft de kennismaking plaatsgevonden.

Meer plezier

"Het is mijn tuin, ik geef er de nodige creativiteit aan. Met de hulp van Gerrit Jan heb ik er straks weer meer plezier van. We hebben afgesproken dat het geen koffie-uurtje gaat worden. Hij moet wel echt aan de slag en dat wil hij ook. Eerst maar eens 2 uur per week."

Zelfstandig zijn

Zelfstandig wonen en leven is voor Coelen heel belangrijk: "Met mijn armen en benen is op zich niks mis. Maar die tuin wordt echt te veel. Ik hou er niet van om dan mijn hand op te houden en aanspraak te moeten maken op allerlei overheidsregelingen. Dus het zelf inhuren van een tuinman met hulp van de coach van Univé is een uitkomst voor me."

Waarom Langer Thuis 

De pilot Langer Thuis met Univé is afgelopen maand gestart in onder andere Emmen en Hoorn. Inmiddels zijn er in Emmen en de nabije regio al meer mensen die er gebruik van maken. Univé grijpt met de nieuwe dienst terug op de aloude waarden van de coöperatie om samen en dichtbij elkaar onderling te helpen. Het geeft ook invulling aan de doelstelling van Univé om risico's te voorkomen, schade te beperken en alleen te verzekeren wat echt nodig is.

Lees meer over Langer Thuis

Deel dit bericht